REUTERS/Craig Brough
REUTERS/Craig Brough

Dok čekaju Ricea, Topnici službeno predstavili Timbera – odšteta 45 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 18:21

Ukupna odšteta za samo trojicu pojačanja bit će veća od 200 milijuna eura.

Londonski Arsenal, aktualni doprvak engleske Premier lige, službeno je na svojim internetskim stranicama objavio dolazak 22-godišnjeg nizozemskog nogometaša Jurriena Davida Timbera.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U Arsenal je ovaj obrambeni igrač došao iz Ajaxa u transferu vrijednom 45 milijuna eura, a Timber je potpisao ugovor do lipnja 2028. godine.

Timberu će Arsenal biti druga momčad u profesionalnoj karijeri nakon što je sve do ovog ljeta bio član Ajaxa. Za nizozemsku reprezentaciju je debitirao uoči Eura 2021. godine te je dosad skupio petnaest nastupa.

„Zadovoljni smo i uzbuđeni zbog dolaska Timbera koji će se, uvjeren sam, brzo uklopiti u naš sustav. Mlad je, ali je već puno toga napravio u karijeri i donijet će veliku kvalitetu našem sastavu“, komentirao je njegov dolazak trener Arsenala Mikel Arteta.

Dolazak Timbera mogao bi značiti da će Brazilac Gabriel, koji je jedan kratak period u karijeri proveo u Dinamu, mogao preseliti na klupu u sljedećoj sezoni, baš kao što bi u narednim danima Arteta mogao odlučiti na kojeg stopera više ne računa budući da ih trenutno na raspolaganju ima čak šest što je previše za nekoga tko prakticira igru s četvoricom u posljednjoj liniji.

Spomenimo za kraj da se ovih dana, a možda već danas, očekuje i službeno predstavljanje Declana Ricea kao novog igrača Topnika. Kapetan West Hama trebao bi doći na Emirates za oko 100 milijuna eura, što u prijevodu znači da će čelnici Arsenala na samo tri igrača potrošiti više od 200 milijuna eura na odštete (Havertz 70 milijuna eura, Timber 45 milijuna eura, Rice 100 milijuna eura)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina, G)


Tagovi

Arsenalnogometni transferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti