Dogovoreno: Liverpool kupio portugalsko krilo za 50 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 19.09.20. | 09:30

Dva velika pojačanja u manje od 24 sata za Redse!

Liverpool je u jednom danu osigurao dva velika pojačanja.

Nakon službenog potpisa Thiaga Alcantare, kasno navečer u petak uprava novopečenog engleskog prvaka dogovorila je dolazak još jednog pojačanja.

Novi igrač Redsa postat će Diogo Jota, krilni napadač Wolverhamptona koji će ih koštati 43 milijuna eura osnovice i još dodatnih sedam milijuna u bonusima. Dogovor je postignut brzo kroz petak, prvo s igračevim agentom Jorgeom Mendesom, a potom i sa upravom Wolvesa.

Trener Nuno Espirito Santo nije htio raditi probleme igraču koji je svakako htio otići, a nakon što se odradi liječnički pregled, 23-godišnji portugalski reprezentativac, koji je zaigrao i protiv Hrvatske u Ligi nacija, postat će novi igrač na Anfieldu.

Jota je na Molineux stigao prije tri godine za 14 milijuna eura iz madridskog Atletica, a u 67 nastupa u Premeirshipu zabio je 16 golova, dodavši i šest asistencija, a bio je uspješan i u Championshipu kada je Wolverhampton izborio dolazak u prvu ligu – u 44 nastupa zabio je 17 golova i dodao, također, šest asistencija.

Treba dodati kako će u suprotnom smjeru ići 18-godišnji nizozemski stoper Ki-Jana Hoever za 15 milijuna eura (sveukupno s bonusima), dok će Portugalac potpisati petogodišnji ugovor s Liverpoolom.

 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Diogo JotaJurgen Klopp

Ostale Vijesti