Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Dogovoreno: Goran Tomić odlazi u Kinu, Lokose preuzima dobro poznato ime

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.01.21. | 08:55

Novi trener Lokomotive je zapravo tek sjeo na klupu jednog drugog kluba.

Na nedavnom primjeru Slavena Bilića smo se uvjerili u jedno kad su Kinezi u pitanju: Ako zapnu za hrvatskog trenera, ne puštaju dok ga konačno ne dovedu.

Priča se ponovila i sa Goranom Tomićem. Špekulira se već nekoliko dana kako ga želi Guangzhou City, no prema Sportskim novostima, stvar je milimetar od realizacije. Tako će postati, nakon Ivana Leke i Bilića, treći trener u nešto više od dva tjedna koji je prihvatio ponudu da vodi jaki kineski klub. Taj ishod potvrđuju i kineski mediji.

Poznat je i nasljednik Tomića na klupi Lokomotive na kojoj je bivši napadač, kad se sve zbroji i oduzme, radio dobar posao. Funkciju će prihvatiti Jerko Leko, iako je još u božićno vrijeme dogovorio angažman u vodećem klubu Druge HNL, Hrvatskom Dragovoljcu.

Doduše, od starta su sve uključene strane bile svjesne da je Siget Leki varijanta u kojoj bi se kalio za posao trenera prve seniorske momčadi na bilo kojoj razini. Malo tko je računao na to da će Tomić već sada otići za boljom prilikom, tako da bivši veznjak zagrebačkog i kijevskog Dinama odlazi nešto sjevernije, na Kajzericu, svega nekoliko dana nakon što je započeo pripreme s Dragovoljcem.

Tomić će tako postati nasljednikom velikog Giovannija van Bronckhorsta, a Leko bi se već danas trebao pridružiti momčadi Lokomotive na pripremama u Medulinu.


Tagovi

Goran TomićLokomotiva ZagrebKinaJerko Lekohrvatski treneri

Ostale Vijesti