Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Dobro da je neradni! Dinamo i Varaždin sučelit će se na dan parlamentarnih izbora

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 15:25

Ovaj 17. travnja doista će biti uzbudljiv, ne samo na političkoj sceni

Nagađalo se kada će, čekalo se da Dinamo završi europske obaveze, pazilo se i da bude prije posljednja dva prvenstvena kola, odnosno, 18. svibnja, a sada napokon službeno znamo kada će Dinamo i Varaždin odigrati zaostalu utakmicu koja se trebala prema prvotnom rasporedu odigrati još u kolovozu prošle godine. Bit će to na dan parlamentarnih izbora, srijedu 17. travnja 2024. godine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, u nazovimo to blago, igrokazu koji nam je domaća politička vrhuška priredila, najbitniji izbori na političkoj sceni domovine bit će odrađeni na radni dan, usred tjedna, što inače nije bio običaj pa su taj dan proglasili i - neradnim. Ako vas ne vesele izbori, može vas to veseliti zbog utakmice Dinama i Varaždina jer, potrefi li se lijepo vrijeme, doista neće biti razloga da 17 dana nakon Uskrsa, na proljetni dan, ne budete na Maksimiru kako biste pogledali ovaj susret koji je na rasporedu u 17 sati. Taman nakon ručka, građanska dužnost pa HNL uživanje.

Iako više nema europskih obaveza, Dinamov travanjski raspored nije puno blažeg tempa. Gusto, gušće, najgušće, moglo bi se reći.

Modri su trenutno, sedam mjeseci nakon tog neodigranog kola s 54 boda na trećem mjestu, jednim manje od Hajduka i pet manje od vodeće Rijeke. Do te sredine travnja, nakon reprezentativne pauze, prvo ga čega dvostruki derbi na Poljudu, prvo u prvenstvu pa i u polufinalu Kupa samo nekoliko dana kasnije. Nakon toga će dočekati Istru 1961 sedmoga, a Gorici ići u goste 13. travnja prije nego li odigraju odgođeno kolo. Dakle, stanje na vrhu će biti uvelike promijenjeno, kao i sama energija oko Modrih, a ovisit će u najvećoj mjeri o dva derbija u Splitu.

S druge strane, trenutno sedmoplasirani Varaždinci pak igraju s Goricom kod kuće na Veliku subotu, potom idu kod Slavena 6. travnja i prije Dinama dočekuju još jedne Zagrepčane kod kuće - Lokomotivu.

Eto, datum smo dočekali, a ostaje vidjeti na kojem mjestu će ga dočekati Plavi pa će onda biti jasnije i koliku će ulogu odigrati u kreiranju konačne ljestvice ove turbulentne HNL sezone.



Tagovi

GNK DinamoNK VaraždinHNL

Ostale Vijesti