REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Dobre vijesti za Građane: Ključni vezist izbjegao ozbiljnu ozljedu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.12.23. | 08:58

Španjolac je bio prisiljen izaći u drugom poluvremenu finala klupskog SP-a u kojem je Man City svlasao Fluminense 4-0

Sva četiri poraza Manchester Cityja ove sezone dogodila su se kada je Rodri bio odsutan, a Građani u srijedu putuju u Liverpool na sraz protiv Evertona u Premier ligi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Španjolski vezist kaže da će biti spreman za povratak u momčad Manchester Cityja u prvenstvenoj akciji protiv Evertona u srijedu unatoč tome što je u nametanju s Fluminenseom pretrpio "jedan od najgorih startova" u svojoj karijeri.

Veznjak je bio prisiljen izaći u drugom poluvremenu finalne utakmice Svjetskog klupskog prvenstva u pobjedi nad južnoameričkim prvakom u Saudijskoj Arabiji u petak nakon ružnog starta s leđa Aleksandera.

Rodri - koji je nakon utakmice rekao da je bio blizu suza zbog napada - vratio se na teren nakon tretmana, ali je brzo signalizirao da ne može nastaviti, a Pep Guardiola je bio prisiljen zamijeniti jednog od svojih ključnih igrača.

Španjolski reprezentativac bio je u mogućnosti otići s terena i primio nagradu za igrača utakmice prije proslave trofeja.

"Rekao sam suparniku: 'Ne možete raditi takve startove.' Danas sam osvojio više od trofeja. Idem kući siguran, ali bio sam vrlo blizu da zaplačem. Osjećao sam se jako zabrinuto, ali nije ništa."

Upitan da potvrdi hoće li biti spreman za put na Goodison Park, Rodri je dodao: "Da. Osjećam bol jer je bilo vrlo dramatično, ali ništa nije slomljeno."

Forma Cityja je značajno poboljšana kada je Rodri dostupan, a sva četiri poraza u svim natjecanjima ove sezone dogodila su se kada 27-godišnjak nije bio u početnih 11.

Nakon susreta s Evertonom u srijedu, City je domaćin Sheffield Unitedu u subotu 30. prosinca, prije nego što započnu svoju obranu FA Cupa kada Huddersfield gostuje na Etihadu u nedjelju 7. siječnja. (G)



Tagovi

RodriManchester CityEvertonPremier ligaFluminenseSvjetsko klupsko prvenstvo

Ostale Vijesti