DAVID KLEIN/Action Images
DAVID KLEIN/Action Images

Dobre vijesti za Dinamo: Rapid ni u četvrtak neće moći računati na svojeg ponajboljeg igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.10.21. | 08:15

Vuče ozljedu ramena već mjesec i pol dana.

Zagrebački Dinamo u četvrtak gostuje u Beču kod Rapida u sklopu trećeg kola Europske lige. Plavi u Beču traže pobjedu koja bi ih primaknula željenom prezimljavanju, a Rapidu je, pak, trobod imperativ jer nakon prva dva kola imaju nula bodova na kontu i dvomeč protiv Dinama im je posljednji vlak na kojeg mogu uskočiti na putu prema europskom proljeću. Podsjetimo, ove sezone će i trećeplasirana momčad skupine prezimiti budući da natjecanje nastavlja u nokautfazi novooformljene Konferencijske lige.

(2.70) Rapid (3.30) Dinamo (2.60)

Dinamo je po svim parametrima favorit u ovoj utakmici. Plavi imaju individualno kvalitetniju i prema Transfermarktu 75 milijuna eura vrjedniju momčad. Dinamo se nalazi u puno boljoj formi, a na Gerhard Hanappi Stadionu može očekivati praktički domaćinsku atmosferu jer Rapidovi ultrasi bojkotiraju domaće utakmice zbog COVID-procedura, a Dinamo je, s druge strane, uvijek imao iznimno jaku dijasporsko-navijačku bazu u austrijskoj prijestolnici.

Iako Dinamo u ovoj utakmici sigurno neće moći računati na svojeg kapetana i motora Arijana Ademija, a pod upitnikom je i Mislav Oršić koji je, unatoč negativnim predviđanjima, odigrao utakmicu na Rujevici, Rapid ima još većih problema s izostancima. Rapidovci također ne mog računati na svojeg kapetana, stopera Christophera Dibona, neće biti niti mladog veznjaka Liona Schustera, a svakako najveći hendikep predstavlja izostanak prvog vratara Richarda Strebingera.

(2.70) Rapid (3.30) Dinamo (2.60)

Ovaj 28-godišnji bivši igrač Herthe i Werdera ozlijedio je rame na utakmici petog kola prvenstva protiv Reida (3:0) 29. kolovoza, te je od tada branio samo jednu utakmicu, protiv Admire (1:2) u sedmom kolu, a propustio ih je čak osam. Zanimljivo, u tih osam utakmica Rapid je primio pogodak u svakoj, primivši ukupno čak 15 golova, i ostvarivši tek dvije pobjede, protiv Tirola 5:2 i Admire u kupu nakon produžetaka.

Strebinger je, pak, u 12 utakmica u kojima je branio primio 11 pogodaka od čega je u čak šest utakmica (četiri europske) sačuvao mrežu netaknutom. Vrata protiv Dinama će tako čuvati 24-godišnji Paul Gartler, a Dietmar Kuhbauer još može računati na 22-godišnjeg Bernharda Ungera i 20-godišnjeg Niklasa Hedla.

Kada pogledamo Rapidovu situaciju s golmanima, 'slabija forma' Dominika Livakovića se čini kao prilično minoran problem...



Tagovi

Europska ligaRapid BečDinamo ZagrebGNK DinamoDominik LivakovićArijan Ademi

Ostale Vijesti