REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Dobar posao u Italiji: Stojanović ovog ljeta stopama Rrahmanija?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.02.22. | 18:06

Slovenski reprezentativac ponajbolji je igrač Empolija i samo je pitanje dana kada će otići u neki veći klub.

Kada je prošlog ljeta napuštao Dinamo, malo tko je vjerovao da će se Petar Stojanović tako dobro snaći u Empoliju. Ne samo da je standardni prvotimac, već je i jedan od ponajbolje ocijenjenih igrača kluba u dosadašnjem dijelu sezone. Iako je Stojanović i dalje službeno samo na posudbi u Italiji, Empoli ima obvezu otkupa ugovora ukoliko zadrži prvoligaški status. Kako sada stvari stoje, pokraj Salernitane, Genoe i Venezije, ostanak u Serie A postaje realnost.

Dobre igre slovenskog reprezentativca nisu ostale nezapažene. Piše se već tjednima da je Napoli ozbiljno zainteresiran za njegove usluge, potvrdio je to i njegov agent Amir Ružnić. Prevedeno, Stojanović bi mogao potpisati ugovor s Empolijem i odmah dalje biti prodan. Dinamu bi od Empolija trebao dobiti oko dva milijuna eura, a Empoli će gotovo sigurno prodati Stojanovića za višestruko veći iznos ukoliko se odluči prodati svog ponajboljeg nogometaša.

Zanimljivo, sličan karijerni put imao je i Amir Rrahmani. I on je, napustivši Dinamo, otišao u Italiju gdje je prvo nosio dres Verone, prije nego li je u velikom transferu vrijednom 14 milijuna eura prodan u Napoli. Uprava sa San Paola ga je ostavila u Veroni do kraja sezone, povukla potom u Napulj i sada je standardni prvotimac kod Spallettija.

Podsjećamo, Stojanović je u Zagreb stigao u veljači 2016. godine. Maribor je na njemu zaradio dva milijuna eura, a taj transfer je među najvećima u klupskoj povijesti. Za reprezentaciju Slovenije skupio je 25 nastupa, a pritom je skupio četiri asistencije.

Što se tiče njegovih brojeva u Dinamu, skupio je 186 nastupa, dva pogotka i 18 asistencija u svim natjecanjima, dok je od 50 Slovenaca koliko ih je igralo u 1. HNL, baš on skupio najviše nastupa (121).



Tagovi

Petar StojanovićNapoliHellas VeronaEmpoliDinamo ZagrebAmir Rrahmani

Ostale Vijesti