DMITRY FEOKTISTOV/Newscom
DMITRY FEOKTISTOV/Newscom

Do svidaniya: Bivši U-21 reprezentativac za 500 tisuća eura prešao u vodeću momčad Rumunjske

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 16:09

Napad će predvoditi dvojica hrvatskih napadača, ali na golu neće biti Karla Letice koji je nedavno postao slobodan igrač

Dijete nogometnog kluba Osijek i bivši U-21 reprezentativac, Marko Dugandžić, novi je igrač vodeće momčadi Rumunjske, Cluja.

27-godišnjak rodom iz Osijeka posljednjih godinu i pol dana igrao je za Soči, ruskog prvoligaša koji ga je doveo za 500 tisuća eura, a jednako toliko platio je i Cluj za njegove usluge. Ove sezone Dugandžić nije bio neprikosnoven u prvoj postavi ruskog kluba, a to se vidi po tome što je u prvom dijelu sezone skupio tek 342 minute u dresu ruskog kluba. Usprkos tome, u sedam nastupa skupio je tri pogotka, a radi svega toga uspio je zaraditi transfer u Rumunjsku.

Zanimljivo, u vrhu napada Cluj već ima jednog Hrvata, a riječ je o Gabrielu Debeljuhu, 25-godišnjem Rovinježu koji je prije godinu i pol dana u Cluj stigao iz Hermannstadta za 250 tisuća eura. Ove sezone Debeljuh je u svim natjecanjima skupio 34 nastupa, a dosad se može pohvaliti s osam pogodaka.

Dakle, napad vodeće momčadi rumunjskog prvenstva mogli bi predvoditi dvojica Hrvata, ali na golu ipak neće biti i treći budući da je Karlo Letica nedavno napustio redove Cluja te je on sad u statusu slobodnog igrača. Zanimljivo, čak 13 Hrvata je svojevremeno branilo boje Cluja. Najveći trag u klubu ostavio je Damjan Đoković, dok Dino Špehar i Karlo Letica, iako su bili pod ugovorom, nisu upisali za klub nijedan službeni nastup.

Što se tiče Dugandžića, on je dijete NK Osijeka čiji je član bio sve do 2015. godine. Igrao je potom za Ternanu i Materu, da bi se u ljeto 2018. godine vratio u Osijek. U siječnju 2020. odlazi u rumunjski Botosani, šest mjeseci kasnije u rumunjski Sochi, a od danas je i službeno novi član Cluja.

Za mlađe uzraste hrvatske nogometne reperezentacije Dugandžić je kombinirano skupio 19 nastupa i 12 pogodaka (U-16, U-18, U-19 i U-21), a njegova trenutna tržišna vrijednost prema TM-u iznosi 500 tisuća eura.


Tagovi

Marko DugandžićOsijek

Ostale Vijesti