Kustosija Official
Kustosija Official

Do prije koji dan borio se za ostanak u 1. NL, a sad mu otkupna klauzula iznosi – 400 milijuna eura!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 08:32

Ugovor je potpisan, ali još uvijek nema službene potvrde.

Zamislite samo kako je izgledao život Mikayila Fayea u posljednjih pola godine. Ili pak godinu dana. Mladi Senegalac, koji s Kustošijom još uvijek nije izborio ostanak u 1. NL, uskoro će postati novi igrač Barcelone. Transfer bi trebao iznositi pet milijuna eura fiksno, a zatim dolaze i raznorazni dodaci koji bi, ako ih Faye ostvari, na račun zagrebačkog kluba mogle donijeti dodatnih 10 milijuna eura.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, kad bi se sve poklopilo i kad bi se sve stavke iz ugovora ispunile, Kustošija bi na račun transfera 18-godišnjeg Senegalca mogla uprihoditi 15 milijuna eura. Znamo, zvuči nestvarno, ali…

Strani mediji raspisali su se o Fayeu, a naravno da je među njima i Fabrizio Romano, talijanski novinar koji se specijalizirao za nogometne transfere. On ističe kako, osim što je ugovor već potpisan, će Faye započeti pripreme s prvom momčadi Barcelone. Razlog? Xavi ga želi držati na oku..

O tome da skauti Barcelone dolaze na utakmice Kustošije prvi ste mogli pročitati baš na Germanijaku, a zanimljivo kako sad Mundo Deportivo javlja kako su skauti još u travnju ove godine ostali zadivljeni s Fayeovim kvalitetama te je već tada bilo jasno da će ponuda doći. Oni su tada isticali da je brz i okretan, da zna igrati s loptom u nogama, sjajan je u zračnoj igri, a povrh svega nije tip stopera koji puno griješi i protivnicima predaje puno lopti.

Osim Barcelone, Fayea su pratili Atalanta, Genk, Borussia Dortmund, Chelsea, ali… Barcelona je ipak Barcelona. Žele ga i vjeruju mu, poslali su daleko najbolju ponudu, a kakva očekivanja imaju od njega vidi se i po odštetnoj klauzuli od skromnih 400 milijuna eura.

Doduše, nije čudno da španjolski klubovi u ugovore ugrađuju tako velike otkupne klauzule. I ranije smo viđali nešto slično, ali ipak se ne može reći da je praksa da za relativno nepoznate igrače klauzula bude 200, 300 ili 400 milijuna eura. 

U Barci vjeruju da Faye može ostvariti velike stvari u dresu katalonskog kluba, a potvrda transfera od strane kluba očekuje se do kraja tjedna.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mikayil FayeBarcelonaKustošijaLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti