REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Dnevna doza Messija: Barcelona spremila dvogodišnji ugovor vrijedan 50 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 08:49

Ponuda od 360 milijuna eura iz Saudijske Arabije je i dalje važeća, ali Argentincu je to, navodno, posljednja opcija.

Lionel Messi netko je tko se posljednjih 15-ak godina svakodnevno nalazi na naslovnim stranama brojnih sportskih medija diljem svijeta. I kad nema ničega, priča se 'izmisli', pa se tako sada, kad se zaista nešto ozbiljno događa oko njega, nimalo ne iznenađuje što Argentinac ponovno 'iskače iz paštete'.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prije koji dan PSG je kaznio Messija jer je bez odobrenja kluba otišao u Saudijsku Arabiju gdje je, pretpostavlja se, odradio još pokoju rundu pregovora glede nastavka svoje karijere u zemlji gdje je trenutno prva zvijezda Cristiano Ronaldo. Iako je Portugalac samo po sebi 'tvornica novaca', Saudijci bi sada htjeli dovesti i Messija. Novac, jasno, nije tema razgovora, koliko Messi bude htio, toliko će i dobiti, ali jednako tako moraju biti svjesni da će u slučaju da je Messijev ugovor izdašniji morati sjesti za stol i s Ronaldom kojem ego sigurno ne bi dozvolio da i u toj kategoriji bude 'drugi'.

Za razliku od Ronalda, koji put Bliskog istoka nije otišao svojevoljno već nakon što je shvatio da za njega nije bilo ozbiljnog interesa iz Europe, za Messija opcija ostanka na Starom kontinentu i dalje postoji.

Priče o možebitnom povratku u Barcelonu aktivne su već mjesecima, a priča se dodatno zakotrljala u protekla dva dana. Brazilac Raphinha je navodno ponuđen Newcastleu, a prema izlaznim vratima bi mogli biti upućeni i neki drugi igrači kako bi sa stane financijskog fair playa sve bilo OK u slučaju da se Messi odluči vratiti kući. Navodno je Laporta (tako barem piše Sport) spremio dvogodišnji ugovor vrijedan 50 milijuna eura, ali Argentinac se još uvijek nije 'jasno i glasno' izjasnio što je sljedeće u njegovoj karijeri.

Iako ga sitno dijeli od proslave 36. rođendana, Messi je ove sezone demonstrirao kako je barut u njegovoj ljevici i dalje itekako suh. U 37 nastupa u svim klupskim natjecanjima skupio je 20 pogodaka i 19 asistencija, a usprkos činjenici što su takve brojke same po sebi fenomenalne, dojam je kako PSG i Messi naprosto 'nisu kliknuli'.

Gdje će na kraju završiti, Al-Hilalu, Barceloni ili pak MLS-u, tek treba vidjeti, ali svakim novim danom Argentinac je za jedan mali korak sve udaljeniji od PSG-a. Hoće li presuditi novac ili ljubav, to zna samo Messi, ali u slučaju da se odluči vratiti kući, to će ga koštati 310 milijuna eura kolika je razlika između ponuda Barcelone i Al-Hilala. A nismo sigurni da baš 'toliko' voli Blaugranu… (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Lionel MessiSaudijska ArabijaAl HilalBarcelonaParis Saint-Germainnogometni transferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti