REUTERS/Isabel Infantes, Jennifer Lorenzini
REUTERS/Isabel Infantes, Jennifer Lorenzini

Dnevna doza arapskog šopinga: SMS-u se šalje ponuda, Griezmann kod Ronalda i Ziyecha

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 25.06.23. | 10:19

Bogati šeici ne misle stati s dovođenjem zvijezda europskog nogometa.

Aktualni prijelazni rok poseban je po tome što prvi puta u glavnom fokusu nisu transferi klubova na Starom kontinentu. Imali smo prije nekoliko godina veliku selidbu solidnih igrača u Kinu, ali niti blizu onome što sada rade klubovi iz Saudijske Arabije. Nakon što su probili led dovođenjem Cristiana Ronalda i Karima Benzeme, vodeći saudijski klubovi utrkuju se u tome tko će potpisati više kapitalaca, a svakog dana ispliva neko novo ime kao potencijalno pojačanje bogatih šeika.

Na meti superbogatih Arapa su, manje više, svi nogometaši svijeta. Jer, novac nije problem, mogu platiti koliko god treba za odštetu, a potom i za plaće bilo kojeg igrača. Prema pisanju medija, dvije najnovije mete su Antoine Griezmann i Sergej Milinković Savić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Prema navodima Santija Aoune i Hanifa Bena Berkanea iz francuskog Foot Mercata, saudijski Al-Nassr krenuo je u operaciju dovođenja Griezmanna. Klub za koji igra Cristiano Ronaldo i u koji stiže Hakim Ziyech, bez ikakvih problema može platiti 25 milijuna eura odštete Atleticu. Uz to, riješili bi se i velike plaće koju Francuz ima. S 12,5 milijuna eura neto, jedan je od najbolje plaćenih na Wanda Metropolitanu, tako da bi ovaj transfer bio dvostruki dobitak za Colchonerose. Navodno Griezmann još uvijek nije zainteresiran za odlazak, no ako stigne zadovoljavajuća ponuda, Atletico neće puno razmišljati, a ne sumnjamo da će i sjajni napadač u tom slučaju dogovoriti uvjete kakve u Europi može samo sanjati.

Potencijalno pojačanje za neki od bogatih klubova Saudijske Arabije je i Sergej Milinković Savić. Veznjak napadačkih sklonosti koji je već godinama predmet medijskih pisanja oko mogućeg transfera iz Lazija, za pet dana ulazi u posljednju godinu ugovora na Olimpicu. Ako Claudio Lotito želi nešto zaraditi na njegovom transferu, sada mu je zadnji trenutak za to jer zasad ne postoje naznake da će SMS produžiti ugovor. Kontroverzni i za pregovore teški Lotito u prošlosti je tražio 100 milijuna eura za svojeg najvrijednijeg igrača, no s obzirom na istek ugovora u ljeto 2024. godine, procjene su da više od 40 milijuna eura nikako ne može dobiti. Barem ne od Juventusa, Intera i Milana, klubova koji se najviše spominju kao potencijalne nove destinacije za srpskog reprezentativca. Doduše, ako bi Saudijci bili kupci, vjerojatno bi se i probio taj iznos.

Ono što je svakako zanimljivo i potvrđuje da su sve opcije na stolu, činjenica je da igračev agent - Mateja Kežman - ne želi isključiti opciju prelaska na Bliski istok. On je u razgovoru za El-Balad izjavio:

"Istina je da iz Saudijske Arabije ima mnogo momčadi zainteresiranih za Sergeja, ali nama je trenutno u fokusu nešto drugo. Ovo što sam rekao ne znači da Sergej ne može zaigrati u Arabiji sljedeće sezone, u životu se nikad ne zna".

U prijevodu, ovo je jasan znak bogatim šeicima da mogu barem pokucati na vrata Claudija Lotita. A hoće li SMS nakon osam godina promijeniti adresu, bit će jedna od zanimljivijih transfer vijesti tijekom ljeta. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Sergej Milinković-SavićAntoine GriezmannLjetni prijelazni rok 2023transferi uživo

Ostale Vijesti