Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Divovi hodaju Rujevicom: Krešić odbio ponude iz Italije i Rumunjske, sve je bliži ostanku u Rijeci

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 08:49

Pored njega i Matea Pavlovića jedno je sigurno – nijedna suparnička momčad neće svoju igru bazirati na brojnim ubačajima u 16-erac.

Anton Krešić sve je bliži konačnom ostanku u Rijeci. Stasiti stoper je prošlu sezonu proveo u klubu na jednogodišnjoj posudbi iz Atalante, a iako će ista uskoro završiti (1. srpnja) sve je izvjesnije kako se Krešić neće vraćati u Bergamo već će samo nastaviti biti dio riječke svlačionice.

Zimus njegov ostanak nije bio izvjestan. Signali koje smo dobivali sugerirali su kako Rijeka sigurno neće otkupiti njegov ugovor od Božice, ali izgleda kako je postignut dogovor na relaciji Rijeka – Atalanta pa će tako momčad s Kvarnera u nadolazećoj sezoni u obrani imati dva ‘diva’ – Matea Pavlovića i Antona Krešića.

Inače, Krešić je bio jedna od rijetkih riječkih konstanti u obrani prošle sezone. Pod Tomićem je igrao standardno, neovisno o tome je li se Šibenčanin odlučio za sustav s trojicom ili dvojicom središnjih braniča. I njemu je na Rujevici bilo (a tako će se i nastaviti) lijepo, a da želi ostati na Kvarneru jasno je i glasno poručio prije nekoliko mjeseci kad je rekao kako Atalantu ‘baš i ne prati’ te da je njegova želja ostanak.

Za stasitim stoperom postojao je interes novog člana Serie B, ali i dva rumunjska velikana – Steaue i Cluja. Naročito je zanimljiva kombinacija s prvakom Rumunjske koji više nije mala hrvatska kolonija, već velika, jer boje Cluja brane Gabriel Debeljuh, Karlo Muhar, Karlo Bručić, Lovro Cvek, Marko Dugandžić te Karlo Letica koji je na odlasku, ali Krešić je bio odlučan u svojoj želji da ostane u klubu.

Rijeku su ovog ljeta od stopera napustili Velkovski, Smolčić i Čestić, obranu zasad čine Krešić, Pavlović i mladi Galešić te su pojačanja neophodna. Dakle, čak i ako ostane Krešić, Rijeci treba još minimalno jedan, a lako moguće i dva središnja braniča.

Zasad se ne špekulira nikakvim imenima, jasno je da je želja navijača Matej Mitrović, ali njegovo dovođenje u ovom trenutku djeluje kao nemoguća misija budući da je ‘javna tajna’ da Mitrovića prate u Dinamu i Hajduku.

(I.A.S.)


Tagovi

Anton KrešićHNK RijekaRijekaAtalanta

Ostale Vijesti