Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Div predgrađa dobiva novog vlasnika? Potencijalni ulagači sve demantiraju

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.04.22. | 08:46

Inter je prošlu godinu završio u minusu od 1.231.145 kuna, a rješenje za izvlačenje iz loše financijske situacije spominjalo se u susjedstvu

Nekadašnji prvoligaš koji je često bio tvrd orah za klubove velike četvorke, a osvojili su i prvi Hrvatski kup te se borili s Hajdukom za titulu u posljednjoj sezoni kad su je Splićani osvojili danas je u lošijoj situaciji. Životare u 2. HNL i daleko su od slavnih dana, a dodatna briga je i minus od 1.231.145 kuna. Rezultatski su daleko od povratka u 1. HNL, ali i financijski kako je vidljivo.

Prema pisanju Sportskih novosti rješenje za povratak na stare staze slavnih vremena Diva iz predgrađa trebalo je doći iz susjedstva. Naime, vlasnik ljubljanske Olimpije Adam Delius spominje se kao potencijalni novi vlasnik i zaprešićkog Intera. Nijemac je početkom sezone kupio Zmajčeke od srpskog poduzetnika Milana Mandarića, a nedavno je i na klupu Olimpije zasjeo legendarni Robert Prosinečki.

„Da, postoji mogućnost da od ljeta imamo poslovno-sportsku suradnju s Olimpijom. Razgovaramo na tu temu. Postoji obostrani interes Olimpije i našeg kluba, a dalje ćemo vidjeti. U ovom trenutku ne bih ništa htio špekulirati, stari se mogu u međuvremenu promijeniti jer današnja vremena su luda. Zaključno, kontakti postoje, ali bit ćemo pametniji na ljeto“, izjavio je za Sportske novosti Branko Ljaljak, dugogodišnji čelnik kluba.

I baš kako je rekao stvari se mogu promijeniti u međuvremenu jer cijelu priču demantiraju iz slovenskog kluba. Po izlasku priče u medije Zmajčeki su poslali demanti.

„Sretni smo svaki put kada se naš nogometni klub pojavi u medijima, kako slovenskim tako i stranim. No, istodobno je istina da smo nevjerojatno sretniji kada su u pitanju provjerene činjenice i istinite informacije. Zato smo nakon smjene na čelu kluba u više navrata isticali: medijima smo uvijek na raspolaganju za sva pitanja. Time želimo razjasniti priču koja je osvanula u medijima; i slovenski i hrvatski. Informacija o navodnom financijskom doprinosu našeg predsjednika Adama Deliusa ili njegove tvrtke hrvatskom klubu NK Inter Zaprešić nije istinita“, pišu u priopćenju i nastavljaju:

„Iako NK Olimpija Ljubljana ne isključuje mogućnost suradnje s nekim od domaćih ili stranih klubova, riječ je zapravo o dugoročnijim planovima o kojima u NK Olimpija Ljubljana zasad nitko ne razmišlja ozbiljno ili preglasno. I tako će biti barem do kraja tekuće sezone. Istodobno, istina je da su mnogi ljudi iz svijeta nogometa u prošlosti bili u kontaktu. S nekima također u želji za mogućom suradnjom. Negdje u budućnosti. No, trenutno su predsjednik Dragonsa Adam Delius i njegov tim najbližih suradnika potpuno fokusirani samo na rad u Olimpiji. Ima puno posla, klub treba vratiti na zdrave noge. Zato gospodin Delius ocjenjuje da bi bilo neodgovorno i besmisleno da u ovom trenutku pažnju skreće negdje drugdje. Na kraju, želimo ponoviti ono što smo više puta naglašavali: medijima smo uvijek dostupni za sva pitanja“, zaključili su iz slovenskog kluba.


Tagovi

Inter ZaprešićOlimpija Ljubljana

Ostale Vijesti