REUTERS/Pavel Mikheyev
REUTERS/Pavel Mikheyev

Direktor Maribora za Germanijak: "Vipotnik već vrijedi oko pet milijuna eura. Dinamo može imati popust, ali mora biti brz!"

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 02.04.23. | 12:30

Modri ozbiljno prate hit-napadača Maribora, Dario Šimić bio je na licu mjesta i otvorio pregovore, svi su skloni njegovu odlasku u Maksimir. Ali, interesenata je sve više, cijena svaki danom raste

Dario Šimić u subotu je odradio svoj prvi, konkretan zadatak otkad je preuzeo ulogu člana Uprave za sportska pitanja (škola i skauting). Ajmo reći da je odigrao granično, između skauta i sportskog direktora, pogledao je uživo potencijalno Dinamovo pojačanje, ali i otvorio pregovore oko transfera. I, kao naručeno, Žan Vipotnik, 21-godišnji napadač Maribora, koji je, definitivno, želja Dinamove struke za ljeto, zabio je hat-trick Gorici (dok Dinamo svoju Goricu nije uspio pobijediti) i već je na 20 golova ove sezone (17 u ligi i tri u Kupu), a zabio je i jedan u debiju za reprezentaciju.

Šimić ga je, dakle, vidio na djelu, razgovarao je poslije i sa sportskim direktorom Maribora Markom Šulerom, bivšim slovenskim reprezentativcem, znaju se još iz tih dana. Ako znamo da je na klupi Maribora Damir Krznar, uz pomoćnika Mihaela Mikića, da su oni prvi Dinamu sugerirali Vipotnika još prije nekoliko mjeseci, onda je očito da svi guraju u tom smjeru, mladog napadača prema Maksimiru. No, da bi tako i bilo, posao treba završiti.

A kako stoje stvari oko transfera Vipotnika otkrio nam je upravo Marko Šuler, sportski direktor Maribora. Javio se oko podneva i bez skrivanja za Germanijak pričao o Vipotniku i izgledima da završi u Maksimiru.

"Puno se toga događa oko njega, mobitel stalno zvoni, klubovi se javljaju svakodnevno. Nije to nimalo čudno, Žan je stvarno u velikoj formi, ne znam postoji li trenutno u Europi napadač njegovih godina koji toliko zabija i koji je u nekoliko mjeseci postao takav hit na tržištu. Situacija oko njega mijenja se svakodnevno.", priča nam Šuler i dotiče se direktno Dinama i razgovora s Modrima.

"Mi s Dinamom imamo dobre odnose, suradnja je već godinama na visokoj razini pa na taj način razgovaramo i oko Vipotnika. Nije tajna da je Dinamo jedan od klubova koji ga želi, ali nije jedini. I to u Maksimiru moraju znati."

Dobro, ali kolika je cijena Vipotnika trenutno na tržištu? Spominje se svota od pet milijuna eura?

"Pa, mogu potvrditi da se već krećemo u tim gabaritima, da razgovori koje vodimo s nekim klubovima već dostižu ti vrijednost. Da Vipotnik igra u nekom drugom, jačem klubu ili ligi, ta bi cijena sigurno već sad bila i viša. Nema dana da se ne javi neki novi klub, linije su stvarno užarene."

Dobro, što je rekao Dario Šimić? Je li Dinamo u mogućnosti pratiti taj rast cijene, hoće li Dinamo platiti toliko za napadača?

"Ha, tko može to pratiti, ako ne Dinamo? Gledajte, nije sve u cijeni i u konačnom iznosu, s obzirom na tu našu suradnju s Dinamom kroz prošlost, vjerujem da postoje načini, neki paketi, u kojma bi Dinamo mogao financijski bolje proći. Da, mogu to reći, Dinamo je jedini klub koji bi Vipotnika mogao dobiti uz neki popust, uz neku takvu kombinaciju. Ali, postiji jedan uvjet, Dinamo mora biti brz, mora što prije odlučiti, jer, kažem, kako Vipotnik igra i zabija, nije isključeno da cijena ponovno skoči."

Jasnu poruku odaslao je Šuler u Maksimir, bacio Dinamu 'rukavicu'. Popust-paketi koje spominje vezani su, naravno, uz dolazak ili otkup nekih drugih igrača, poput Tolića, koji je sad u Maksimiru na posudbi ili postotka od idućeg transfera. S obzirom da Dinamo i dalje slovi kao klub iz kojega se igrači mnogo lakše i skuplje prodaju nego iz, primjerice, Maribora, slovenski bi klub u budućnosti mogao još i više zaraditi. Sad je, znači, sve na Dinamu, Šuler je još jednom ponovio:

"Gledajte, nama odgovara da se ovo odulji, da Vipotnik još zabija i cijena mu raste, Maribor tu može samo profitirati. A što se Dinama tiče, spremni smo razgovoarati pod nekim drugim uvjetima nego s ostalim klubovima, samo Dinamo treba što prije odlučiti. Jer, i u ovih mjesec i nešto dana, otkad se počelo pričati o Dinamu, stvari su se promijenile, Vipotnik vrijedi još više. A što se nogometa tiče, mislim da bi bio idealan igrač za Dinamo, a i njemu bi odogovarao takav način igre, momčad koja dominira i u kojoj bi imao puno prilika za pogotke.", rekao je Šuler.

Rekao je, dodali bismo, baš sve! Nije mogao biti jasniji, čeka se odgovor iz Maksimira.



Tagovi

Žan VipotnikMariborMarko ŠulerDario ŠimićAnte ČačićGNK Dinamo

Ostale Vijesti