REUTERS/Javier Soriano
REUTERS/Javier Soriano

Dinamu odbijena 2 milijuna za slovačkog reprezentativca koji je dio najčvršćeg bedema Ekstraklase

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 31.12.21. | 09:15

U tandemu s bivšim hajdukovcem i nekadašnjim poljskim reprezentativcem čini najbolju obranu poljske lige

Primarni cilj Modrih uoči proljetnog dijela sezone je riješiti obrambene pozicije. Pisalo se već na veliko o mogućim odlascima i problemima zbog kojih Dinamo želi napraviti kompletan remont zadnje linije uoči novih europskih izazova, ali i oštre borbe za titulu prvaka u HNL-u. Stoga se još i prije službenog početka zimskog prijelaznog roka krenulo u potragu za ozbiljnim pojačanjima s kojima će se dobiti na sigurnosti u obrani.

Lijeva strana je pojačana dolaskom Petra Bočkaja koji će se za minute na lijevom beku boriti s Danielom Štefuljem. Bočkaj je stigao iz Osijeka, direktnog konkurenta u borbi za naslov, kao jedan od najbolje ocijenjenih igrača lige, a Štefulj je u posljednjih nekoliko utakmica pokazao sjajnu formu. Na desnoj strani je Stefan Ristovski, a tu poziciju pokriva i iranski reprezentativac Sadegh Moharrami. U sredini je 21-godišnji Josip Šutalo pokazao da se na njega može ozbiljno računati u budućnosti, to je ranije pokazao i Dino Perić kada ga zaobiđu ozljede, ali iskusniji dio momčadi se nije iskazao. Prvenstveno se tu misli na Kevina Theophillea Cathrinea koji je po svemu sudeći na izlaznim vratima, što zbog brojnih kikseva u ključnim utakmicama, što zbog visoke plaće koju mu Dinamo daje. Emir Dilaver od svog povratka u Dinamo je upisao tek pet nastupa, a Rasmus Lauritsen je odigrao 18 utakmica i ostavio je dojam nakon jeseni da nije na istoj razini kao prošle sezone.

Da bi se smanjila mogućnost nesigurnosti i povratka krize u koju su Modri upali tijekom jeseni pojavile su se neke zanimljive opcije u modrim bilježnicama. Kao potencijalno rješenje u obrani spominjao se nekad ponajbolji stoper Rijeke Matej Mitrović koji je trenutno član Club Bruggea, ali ne dobiva dovoljno minuta tamo. Prošlog ljeta produžio je ugovor s belgijskim klubom do 2024. pa je malo vjerojatno da bi ga Dinamo otkupio, a njegov eventualni dolazak realniji je kroz posudbu.

Konkretnu ponudu Modri su poslali, barem prema pisanju poljskih medija, za slovačkog reprezentativca Lubomira Satku. On čini stoperski tandem s Milanom Skrinarom u slovačkoj reprezentaciji, a dobre partije u tandemu su pružali na proteklom Euru 2020. godine. Dinamo je prema pisanju poljskih medija za njega poslao ponudu od 2 milijuna eura, ali njegov trenutni klub Lech Poznan je istu glatko odbio. Lech želi za stotu godišnjicu kluba osvojiti naslov i trenutno im to jako dobro ide.

Prvi su u poljskoj Ekstraklasi, a Satka zajedno s bivšim hajdukovcem Antoniom Milićem i Bartoszom Salomonom čini najčvršći obrambeni bedem Ekstraklase. Nakon 19 kola na prvom su mjestu s najmanje primljenih zgoditaka i trenutno bježe četiri boda drugoplasiranom Pogonu. Satka je i tijekom ljeta imao ponuda za promjenu sredine, ali u Lechu su odlučni ne prodavati do kraja sezone.

Do dolaska u Poljsku ovaj 26-godišnji branič imao je zanimljiv put od juniora Newcastlea, pousdbi u York City i Dunajsku Stredu te do transfera u Lech 2019. godine. Za slovačku nacionalnu vrstu upisao je 22 nastupa. Slovački stoper s Poljacima ima ugovor do 2023. i vjerojatno će na ljeto se ponovno otvoriti tema njegovog transfera.


Tagovi

Dinamo ZagrebSlovačkaSlovačka nogometna reprezentacijaLech Poznan

Ostale Vijesti