Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamu Istra i Lokomotiva 'važnije' od Hajduka, zadnje dvije utakmice bez tv-kamera!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 09:00

Modri će u subotu (14.30 sati) u Rovinju igrati protiv slovenskog Celja, svojeg bivšeg trenera Damira Krznara

"Najvažnija je atmosfera, ona često može biti presudna na putu do rezultata", rekao je više puta Sergej Jakirović, koji u Rovinju, osim povećanja fizičkih kapaciteta i taktičkih finesa, najviše radi upravo na atmosferi. Treninzi su intenzivni, traju oko sat i pol, inzistira na okomitoj igri, zabranjuje nepotrebno vraćanje lopte prema svoje golmanu i braničima, traži visoki presing što dulje u utakmici... A istovremeno su treninzi prepuni i raznih igara, međusobnih natjecanja, poput 'križić-kružić' s markerima, koje donose puno smijeha, podbadanja, želje za pobjedom. Primijetili smo, svi Dinamovi igrači jako su dobro raspoloženi, nasmijani, novi igrači jako su dobro prihvaćeni i, definitivno, osjeća se pozitivna energija. Sad je, naravno, cilj sve to prenijeti i na travnjak kad dođu one prave, natjecateljske utakmice.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo će danas (subota, 14.30 sati, MaxSport 1) odigrati drugu pripremnu utakmicu u Rovinju, suparnik je lider slovenskog prvenstva, Celje. Modre će tako testirati Damir Krznar, bivši trener Dinama, bit će to ozbiljna provjera, na ipak višoj razini od Rogaške i Triglava, s kojima je Dinamo dosad igrao. Tom utakmicom će, na neki način, završiti najintenzivnije razdoblje priprema, idući tjedan krenut će Jakirović polako u osvježavanje momčadi, da bi utakmicu s Lokomotivom 23.siječnja igrači dočekali u optimalnom stanju. Inače, kad već spominjemo Lokomotivu, kažimo da u Dinamovoj ekspediciji planiraju skoknuti do Medulina i na licu mjesta skautirati momčad s Kajzerice na Arena kupu, kao i Istru 1961 s kojom Dinamo igra već 27.siječnja. Ne želi niti Sergej Jakirović ništa prepustiti slučaju, svjestan je da su te prve dvije utakmice najbitnije i sve je podređeno njima. Primjerice, iako je Hajduk glavni konkurent u borbi za naslov, o Bijelima zasad nitko ne razmišlja pa nitko iz Rovinja u petak nije bio u Umagu na utakmici Hajduka i Fehervara i uživo gledao što sprema Mislav Karoglan. Naravno, ima još utakmica, možda će na nekoj od sljedećih i biti netko iz Dinama, ali u ovom je trenutku sve ipak podređeno startu proljetnog dijela prvenstva i tim dvama dvobojima s Lokomotivom i Istrom.

Zanimljivo je i da su u Dinamu odlučili da se zadnje dvije utakmice, protiv Makedonije GP 16.siječnja i Slaska 17.siječnja, neće moći gledati u tv-prijenosu. Kamera na tim utakmicama neće biti, vjerojatno niti gledatelja, koji se uvijek skupe na zidićima oko igrališta Valbruna. Bit će to utakmice, u kojima će Jakirović isprobati neke konačne ideje za nastavak prvenstva. Iako je teško u današnje vrijeme išta sakriti, valjda postoji nešto što bi trebalo ostati skriveno.



Tagovi

GNK DinamoSergej Jakirovićpripreme

Ostale Vijesti