Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Dinamovi paklenih 15 dana; tri europske utakmice i dva derbija, hoće li Modri odgoditi utakmicu s Osijekom!?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.08.22. | 09:01

Zasad u Maksimiru nisu skloni odgodi utakmice s Osijekom u šestom kolu, no konačna odluka ovisit će o razvoju situacije na terenu, u HNL-u i Europi

U večerašnjoj utakmici (20 sati) protiv Ludogoreca u trećem pretkolu Lige prvaka Dinamo će braniti prednost od 2:1 iz prve utakmice u Bugarskoj. A tom večerašnjom utakmicom ući će Modri u još teži raspored od dosadašnjeg. Ne samo da će odigrati čak pet utakmica u idućih 15 dana, nego nijedna od tih pet utakmica neće biti nimalo lagana, opuštajuća.

I dosad je Dinamo u ritmu dvije utakmice tjedno, požalio se trener Ante Čačić da je izvedba u Varaždinu, kao i rezultat (1:1), bila slabija i zbog dugog putovanja u Bugarsku i natrag, zbog malog broja treninga, ali, gledajući raspored HNL-a ipak su suparnici bili klubovi iz tzv. donjeg ligaškog doma. Slaven Belupo, Istra 1961 i Varaždin. Ono što čeka Modre u iduća dva tjedna moglo bi biti kudikamo zahtjevnije.

Dakle, kako god završila današnja utakmica, neće biti previše vremena za razmišljanje o njoj, jer već u subotu 13. kolovoza (21.05 sati) u Maksimiru gostuje Hajduk. Derbi svih derbija, motivirani i sve ambiciozniji rival iz Splita, jasno je da to neće biti 'revijalka' i da nema nikakvog čuvanja za idući europski sraz. A on slijedi već koji dan poslije. Izbaci li Dinamo večeras bugarskog prvaka, igrat će već u utorak 16. kolovoza u play-offu Lige prvaka u. po svemu sudeći, Norveškoj protiv Bodo/Glimta (norveški prvak je u prvoj utakmici svladao Žalgiris 5:0). Izgubi li večeras od Ludogoreca tada će u četvrtak 18. kolovoza u Maksimiru igrati protiv litavskog Žalgirisa u play-offu Europske lige.

Potom, tri ili četiri dana kasnije, zasad je datum 20. kolovoza, u Maksimir stiže i Osijek. Bez obzira na trenutno stanje momčadi iz Gradskog vrta i na to tko će tada biti na Osijekovoj klupi, to je još jedan derbi, još jedna zahtjevna zadaća za hrvatskog prvaka. I onda opet, tri ili četiri dana kasnije (ovisno o natjecanju u kojem će Dinamo igrati) slijedi uzvrat play-offa. Nadajmo se, za Ligu prvaka.

(1.75) Dinamo (3.60) Ludogorec (4.90)

Podsjetimo, Dinamo još nije iskoristio mogućnost odgode utakmice zbog Europe pa bi to mogao učiniti prije uzvrata play-offa i zatražiti odgodu dvoboja s Osijekom. Zasad, kako čujemo, Ante Čačić i njegov stožer nisu skloni odgodi, žele igrati sve utakmice prema rasporedu, no, konačna odluka ovisit će o razvoju situacije na terenu, rezultatima, umoru igrača, ozljedama, suparnicima. Dobra je stvar da, ako ništa, četiri od tih pet utakmica Dinamo igra na svom terenu pa neće previše putovati i dodatno se umarati. (T.N.)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

GNK DinamoNK OsijekHajdukHNLLiga prvakaLudogorecBodo/Glimt

Ostale Vijesti