Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamovi mladići u završnici dvoboja slomili Šibenik

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 21:26

Završena je 30. sezona 1.HNL.

U posljednjoj utakmici 30. sezone 1.HNL Dinamo je svladao Šibenik 1:0 pogotkom Stefana Milića u 88. minuti utakmice. Za razliku od četiri utakmice odigrane u ranijem terminu, ovaj dvoboj nije imao rezultatski imperativ, a poslužio je trenerima Zagrepčana i Šibenčana da isprobaju mlade igrače i one koji se nisu previše naigrali u aktualnoj sezoni.

Šibenik je pružio dobar otpor prvaku. Obje momčadi na kraju su imale 10 udaraca na suparnički gol, no u mreži je završio samo jedan.

Prije utakmice bilo je dosta nejasno u kakvom će sastavu Dinamo večeras istrčati. Krznar je na kraju priliku dao Dominiku Livakoviću na golu, na desnom beku nakon dugo vremena zaigrao je Sadegh Moharrami, lijevo je posljednju utakmicu u plavom dresu odigrao Joško Gvardol, a partner na stoperskoj poziciji Rasmusu Lauritesnu bio je Stefan Milić. Na sredini travnjaka uz Kristijana Jakića priliku od prve minute je dobio Martin Baturina, a ispred njih krenuli su Lirim Kastrati, Marko Tolić i Izet Hajrović. U špici je startao Mario Gavranović.

Prvo poluvrijeme bilo je, kao i sama utakmica, u revijalnom tonu. Mario Gavranović dva puta je opasno zaprijetio no lopta je oba puta otišla kraj Šibenikovog gola. Prvi udarac švicarski Hrvat uputio ne nogom, a drugi glavom. Šibenčani su u prvom dijelu također jednom zaprijetili glavom, no Livaković je bio siguran.

U 60. minuti Krznar je priliku dao juniorima Ivanu Šaraniću i Jakovu Antonu Vasilju te Marinu Leovcu, a Gvardiol se na taj način oprostio od Dinama.

Ubrzo je Dinamo imao najveću šansu u drugom dijelu, Vasilj je centrirao lopta je došla do Leovca koji je odapeo, a Nediljko Rogić ukrotio udarac Dinamovog beka. Ubrzo je Krznar izvukao Livakovića a u igru ubacio mladog Renata Josipovića.

Mladog Dinamovog golmana pokušao je u dva navrata matirati Prince Ampem no nije uspio.

Dinamo je stigao do pobjede pogotkom Milića u 89. Centrirao je mladi Šaranić lijevicom, a mladi crnogorski stoper glavom poentira za konačnih 1:0.




Tagovi

Ivan ŠaranićStefan Milić

Ostale Vijesti