Zvonimir Barišin/Pixsell
Zvonimir Barišin/Pixsell

Dinamove unutrašnje rezerve: Dvojica igrača u posebnom fokusu, ili će biti pojačanja ili pasti u drugi plan!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 08.01.24. | 09:15

Dok traži igrače na tržištu, Sergej Jakirović morat će i među aktualnim kadrom pronaći dodatne opcije

Dinamo je ušao u svoj prvi rovinjski tjedan, Modri će danas doći u Istru i tamo se pripremati do 17.siječnja. Sergej Jakirović nada se da će tijekom boravka u Rovinju stići još netko od željenih pojačanja, prije svih Josip Brekalo. Što prije stignu pojačanja, to bolje, Jakirović, kako je i sam rekao, želi ima što ranije momčad na okupu i jasnu sliku na koga može računati.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A osim što traži igrače na tržištu, Dinamov trener mora pojačanja pronaći i među aktualnim kadrom. Drugim riječima, cilj priprema je iskoristiti i unutarnje rezerve, podići formu nekih igrača, koji bi mogli biti važni u proljetnom lovu na Hajduk. Ima takvih u Dinamovoj svlačionici, koji kvalitetom vrijede sigurno više nego su jesenas pokazali. Ne mislimo pritom na Martina Baturinu, on je neupitan, njegova 'desetka' čvrsto na leđima, a i nitko ne sumnja da će na proljeće Martin biti jaka Dinamova snaga. Ovdje prvenstveno mislimo na dvojac, koji je imao nekoliko bljeskova, ali nije do kraja prezentirao kvalitetu, dvojac koji sigurno može bolje od jesenskih izdanja. Radi se o Robertu Ljubičiću i Gabrielu Vidoviću. Obojica će imati teža zadatak izboriti se za mjesto u momčadi, ali ako to uspiju, onda bi mogli biti prava pojačanja.

Naime, Ljubičić je opet većinu polusezone proveo na lijevom boku, ali i tamo je pred kraj jeseni polako izgubio mjesto, Jakirović je prednost dao Mauru Perkoviću. A sad, dolaskom Japanca Ogiware, Ljubičić definitivno postaje veznjak. No, tamo je tek konkurencija. Mišić, Ademi, Bulat, Baturina i Sučić trenutno su ispred Ljubičića, koji, u onim rijetkim trenucima kad je igrao u sredini terena, nije odigrao neke maestralne partije. Sigurno, iskorači li na ovim pripremama kao jaki adut u sredini terena, bio bi veliko pojačanje za Jakirovića i Dinamo. S druge strane, ako se Ljubičić ne nametne u veznom redu, mogao bi potpuno pasti u drugi plan. Priča se, doduše, i da postoje neki upiti ili ponude za Ljubičića iz inozemstva, vidjet ćemo hoće li prijelazni rok donijeti neku priču iz tog žanra. U svakom slučaju, pred Ljubičićem, koji je donedavno slovio kao siguran član prvih 11 i potencijalni reprezentativac, vrlo su važne pripreme. Kamo sreće za Dinamo da Ljubo postane Jakirovićeva 'slatka briga'.

Gabriel Vidović mogao bi se naći u još većem problemu. Ionako je već pred kraj polusezone bio na granici prvih 11, a dolaskom Brekala i(li) Hoxhe konkurencija na lijevom krilu dodatno će se zaoštriti. Na poziciji 'desetke', pak, ispred njega je nedvojbeno Martin Baturina. Dinamo još nije odlučio hoće li otkupiti njegov ugovor od Bayerna za 3,5 milijuna eura, po onome što je dosad pokazao, to je ipak velika svota. Dakle, da bi se izborio za ostanak u Dinamu, morat će ponuditi puno više, u kontinuitetu. Zato su i ove pripreme za njega veliki filter, a bude li Vidović 'top', Jakirović će imati još jednog sjajnog igrača u rotaciji, u konkurenciji za prvih 11 ili kao džokera s klupe. Ljubičić i Vidović u punoj formi, kao 'rušitelji hijerarhije', jurišnici na udarnu momčad, to bi bila velika Dinamova snaga na proljeće. Na njima je da se dokažu na pripremama, od njih se u Maksimiru još uvijek puno očekuje. Ne uspiju li se pokazati, budu li na razini prosječne jesenske forme, mogli bi potpuno pasti u drugi plan.



Tagovi

GNK DinamoRobert LjubičićGabriel VidovićSergej Jakirović

Ostale Vijesti