Matija Habljak/Pixsell /GNK Dinamo
Matija Habljak/Pixsell /GNK Dinamo

Dinamova nova "trica", pokazao se Rukavina, Ljubičićev sjajan slalom, Špikić promašio s 11 metara (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 28.06.22. | 21:46

Modri su stigli i do druge pobjede na pripremama

Druga utakmica, druga pobjeda, opet 3:0. Nakon Shkendije, pobijedio je Dinamo u Lendavi i Naftu 1903, uz promašeni kazneni udarac Darija Špikića.

Prijateljska utakmica imala je pomalo 'neprijateljski' uvod. Naime, Nafta 1903 i Dinamo nisu se mogli dogovoriti kojim će loptama igrati, domaćini su forsirali svoje, Dinamo svoje, inače lopte kojima će se igrati i naredna sezona HNL-a. Završilo je kompromisom, prvo poluvrijeme igralo se loptama domaćina, drugo po Dinamovoj želji.

Ne znamo zašto su 'naftaši' inzistirali na tom detalju u prvom dijelu, Dinamo je, zapravo, bilo svejedno, Modri (odnosno Žuti) bili su konkretniji i opasniji, da na vratima slovenskog drugoligaša koji se hvali da je najstariji klub u deželi nije bio Agoston Kiss, bilo bi na odmoru više od 0:1. Branio je čovjek sjajno, skinuo nekoliko dobrih pokušaja Zagrepčana. Inače, Kiss je jedan od brojnih Mađara u Nafti 1903, nije čudno, mađarski je kapital u ovom klubu, kraj terena u Lendavi uz slovensku, ravnopravno se vijori i mađarska zastava.

Ante Čačić opet je na teren poslao dvije različite momčadi, svakoj je dao po poluvrijeme. Ovog puta igrali su i neki igrači koje nismo vidjeli u prvom dvoboju protiv Shkendije. Nekih drugih, pak, nije bilo. Recimo, nisu igrali Ademi, Petković (bio je zamišljen u sastavu, ali je ipak u zadnji tren pošteđen), Drmić, Tolić…, zaigrali su zato Baturina, Rukavina, Ivanušec, Nevistić… Naravno, nisu u kadru bili ni Oršić, Livaković i Josip Šutalo, koji su se tek priključili. Nije Dinamo u tom prvom dijelu odigrao ništa maestralno, ali i to je bilo dovoljno za nekoliko dobrih prilika, jedan gol. I treba pritom izdvojiti dvojicu najmlađih. Martin Baturina već je etablirana Dinamova vrijednost, imponira mirnoćom i sigurnošću, to već znamo. Ali ovog puta pokazao se i Gabrijel Rukavina. Sin bivšeg reprezentativca Tomislava na lijevom krilu nije djelovao nimalo impresionirano, prolazio je kroz suparničku obranu, brz, okomit, konkretan. Jednom je pucao 'oršićevski', gađao suprotan kut, Kiss se ispružio i spriječio gol. Onda je Rukavina na dodavanje Moharramija pucao pokraj gola pa nakon ubačaja Menala utrčao pred gol i poslao loptu preko grede. Obranio je Kiss i udarac glavom Lauritsena iz blizine, ali nije mogao zaustaviti Andrića. Odlična akcija Ivanušeca i, opet, Rukavine, koji je bio precizan asistent, a Dinamova 'devetka' zabila je i drugu utakmicu zaredom. Četiri gola, dva Andrića, po jedan Petkovića i Drmića. Napadači zabijaju!

Dok su se Dinamovi igrači na terenu zagrijavali na terenu za nastavak susreta, nije mirno sjedio niti Josip Drmić. Znamo već da je pravi profesionalac, da puno radi na sebi, a čak je i sjedenje na tribini iskoristio za rastezanje i poneku vježbu za mišiće. A njegovi suigrači dobro su se zagrijali, krenuli su i u drugom dijelu po pogodak. Čačić je na krila postavio Emrelija i Špikića, Marin je igrao u sredini iza Jurića. Zagorac se na golu uglavnom dosađivao, sve se događalo pred vratima domaćina, na kojima je odličnog Kissa zamijenio Stefan Moćić. I on dočekao svojih pet minuta slave. Dario Špikić baš je raspoložen na ovim pripremama, izborio je kazneni udarac, ali ga je i izveo. Moćić ga je pročitao, obranio i zadržao minimalni zaostatak. No, nitko nije mogao zaustaviti Roberta Ljubičića. Dobio je loptu na 30-ak metara od gola, sjurio se kroz domaću obranu, prošao sve prepreke i rutinski zabio. Nakon Drmića, koji je postigao prvijenac protiv Shkendije, Ljubičić je zabio protiv Nafte. Sjajan gol, naravno, Nafta nije mjerilo ničije vrijednosti, ali Ljubičić je u dvije utakmice uistinu skrenuo pažnju na sebe. Vrlo dobre role! Zabio je još i Emreli na ubačaj Štefulja, mogli su zabiti Modri još koji pogodak, pamti se i jedan grub prekršaj Theophilea, dobio je i žuti karton. Sve u svemu, dobra partija, može Čačić biti zadovoljan dvjema prezentacijama na ovim pripremama.

Spomenimo i da je ovo po jednom detalju bila i povijesna utakmica. Naime, bio je to zadnji izravni prijenos na HNTV-u, nako šest godina sa zadnjim danom lipnja ta televizija više neće emitirati. Dinamo će igrati u petak protiv Spartaka iz Trnave, taj će prijenos biti samo na klupskom Youtube kanalu.


NAFTA 19803 - DINAMO 0:3

Lendava. Stadion Nafte. Bez gledatelja. Sudac: Damjan Borovič.

Nafta 1903: Kiss – Kumer, Diniyes, Urh, Čuček Bezjak – Drk, Oštrek – Murar, Brkić, Stare – Haljeta. (još su igrali: Novinič, Nikolić, David, Turk, Moćić, Zamuda, Florjanc, Sadiković, Dennes, Ropoša). Trener: Gabor Boer. 

Dinam (4-1-4-1): Nevistić - Moharrami, Lauritsen, Perić, Bočkaj - Gojak - Menalo, Baturina, Ivanušec, Rukavina - Andrić.

Drugo poluvrijeme (4-2-3-1): Zagorac-Ristovski, Dilaver, Theophile, Štefulj – Ljubičić, Mišić – Emreli, Marin, Špikić – Jurić. Trener: Ante Čačić.

Strijelci: 0:1 Andrić (41., Rukavina), 0:2 Ljubičić (68.), 0:3 Emreli (83., Štefulj).


Tagovi

GNK DinamoNafta LendavaAnte ČačićpripremeRobert LjubičićGermanijak u Sloveniji s Dinamom

Ostale Vijesti