Nordphoto GmbH/Engler
Nordphoto GmbH/Engler

'Dinamov' Norvežanin potpisao za Feyenoord, Modri još ne odustaju od potrage za lijevim bekom!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.08.22. | 08:02

Ono što je Germanijak najavio postalo je službeno, Fredrik Bjørkan, Dinamov prvi pick za lijevi bok, dva dana prije kraja prijelaznog roka otišao je u Nizozemsku. No, u Maksimiru su se već okrenuli novoj opciji, pokušat će do četvrtka dovesti novog igrača, a to možda neće biti Daley Sinkgraven iz Leverkusena. Moguć je i dolazak veznjaka Cokaja, ali ako ode Amer Gojak

Ništa od Fredrika Bjørkana u Dinamu! Norveški lijevi bek iz berlinske Herthe bio je zadnjih dana prvi pick Modrih za tu poziciju, pregovori su već poodmakli, no, kako je Germanijak neki dan i najavio, Fredrik Bjørkan je potpisao za nizozemski Feyenoord. U Dinamu su ga jako željeli, baš je u njega prstom upro Ante Čačić, jer je defenzivni lijevi bek, ne toliko sklon ofenzivi, a to je ono što Dinamovom treneriu treba. Zato je Fredrik Bjørkan bio prvi izbor, ispred Nizozemca Daleyja Sinkgravena iz Leverkusena. Dinamo je pokušavao primamiti Bjørkana Ligom prvaka, no on je otišao u Feyenoord. Na posudbu uz otkupnu klauzulu od tri milijuna eura.


I, što sad? Malo je vremena ostalo do kraja prijelaznog roka, još su dva dana, može li Dinamo u tom roku dovesti pojačanje na željenoj poziciji? Kako smo čuli, Modri još nisu odustali od lijevog beka, pokušat će u fotofinišu dovesti igrača, a to možda opet neće biti Daley Sinkgraven. On je još 'u igri', ali Dinamo se, nakon Bjørkana, navodno okrenuo novoj ideji, traži igrača sličnijeg Norvežaninu. Ima Dinamo dugačak popis igrača na svakoj poziciji, ako propadne jedna opcija, hvataju se u Maksimiru druge, vidjet ćemo imaju li sad asa u rukavu. No, neće srljati, neće bacati milijune, ide se na posdubu s opcijom otkupa, ako to neće biti izvedivo, ništa od posla. Da, u ovom je trenutku moguće i da na kraju Modri ne dovedu lijevog beka, već će Ligu prvaka i HNL do studenoga igrati s kadrom koji Čačić sad ima na raspolaganju. Ionako je moguće da u Ligi prvaka, protiv jakih momčadi Dinamov trener promijeni suistav i zaigra s trojicom (ili petoricom) u zadnjoj liniji pa mu klasični, defenzivni lijevi bek neće ni biti nužan.

Hoće li, dakle, doći neki igrač u Maksimir u ova dva dana? Osim lijevog beka spominje se već dugo Lokomotivin veznjak Enis Cokaj. No, ni u toj priči se Dinamo ne želi razbacivati novcem, Cokaj nije klasična 'šestica', koja bi dobro došla, veznih igrača, generalno, ima dovoljno. I zato bi Cokaj bio rješenje, ako u zadnji tren momčad napusti, recimo, Amer Gojak. On ima neke ponude, no, bliži je i skloniji ostanku u Dinamu i potpisu novog ugovora. Rasplet će biti poznat, jer mora biti, u iduća dva dana.

HNL, 8.kolo

Petak, 2.rujna

Dinamo – Rijeka 20.00

Subota, 3. rujna

Varaždin – Gorica 18.55

Osijek – Šibenik 21.05

Nedjelja, 4. rujna

Istra 1961 – Lokomotiva 18.55

Hajduk – Slaven Belupo 21.05


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

GNK DinamoAnte ČačićFeyenoordLiga prvaka

Ostale Vijesti