Marko Lukunić i Marko Prpić/Pixsell, Michaela Rehle/Reuters
Marko Lukunić i Marko Prpić/Pixsell, Michaela Rehle/Reuters

Dinamov Dan 'D': Brodić siguran, nada u preokret oko Ademija, Iago - prekasno!?

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 08.09.23. | 09:07

U Maksimiru napokon završava turbulentni prijelazni rok, a zadnji dan Modri još uvijek pokušavaju spasiti stvar

Ostane li na ovim igračima, koji su dosad stigli u Maksimir, prijelazni rok u Dinamu ocjenjivat će se tamnim crtama. Od sedmorice igrača (Bernauer, Kaneko, Mihajličenko, Stojković, Kačavenda, Vidović, Sosa) prva trojica su daleko od prve momčadi, druga dvojica su ozlijeđeni, a Vidovića i Sosu još nismo imali prilike vidjeti na djelu. Uza sve to, otišli su iz Dinama Livaković, Josip Šutalo i Ivanušec, ne zna se još što će biti s Petkovićem, razvukla se i ta priča oko novog ugovora. A kad bismo nabrajali sve igrače, koje je Dinamo želio, neki od njih bili su i na korak do dolaska, a koje iz raznoraznih razloga nije uspio dovesti, onda priča o prijelaznog roku u Maksimiru poprima znanstveno-fantastične konture.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

No, Dinamo ima još ovaj petak, do ponoći, da spasi stvar, da prijelazni rok ipak izgleda malo svijetlije. Zadnjeg dana dugačkog i napornog ljetnog mercata Modri ganjaju trojicu igrača, od kojih je samo jedan siguran. Ako išta i itko može biti siguran. Dakle, tijekom dana za Dinamo bi trebao potpisati Fran Brodić. Kako smo prvi doznali, bivši Dinamov nadareni junior vraća se u staro jato, ali će ostati na posudbi u Varaždinu barem do zime. Možda i do kraja sezone, ovisno o Dinamovim potrebama. Vodila se duga borba oko Brodića, jer je zainteresirana strana u toj priči bila i Lokomotiva. Naime, kad je Dinamo povukao s Kajzerice Sandra Kulenovića, svojevrsni je dogovor bio da će kupiti Brodića i posuditi ga Lokomotivi. Međutim, shvatili su u Maksimiru da u tom slučaju ne bi mogli Brodića povući već na zimu u Dinamo (treći klub u sezoni), a i logično je da ostane u sredini u kojoj se odlično osjeća i igra u vrhunskoj formi, stoga je ipak dogovoreno da do daljnjega bude u Varaždinu. Brodić je u petak na liječničkom pregledu, bude li sve u redu, potpisat će za Modre.

A priča oko povratka Arijana Ademija nadišla je i najbolje sapunice. Bivši Dinamov kapetan nikako da se usidri u Maksimiru, a iz razgovora s ljudima bliskima klubu, ali i njemu, stekli smo dojam da je optimizam oko njegova povratka splasnuo. Jer, KInezi se ponašaju kao da su u Monopolyju, kao da se igraju. Tako su, recimo, u četvrtak poslali potpisani ugovor, ali su u njemu promijenili uvjete koje su prethodno dogovorili s Dinamom. I stalno ih mijenjaju! Naprimjer, tražili su da Dinamo plati dodatne bonuse za određen broj Ademijevih utakmica, u kojima će odigrati minimalno 45 minuta. Dinamo je pristao, a onda su Kinezi tražili da se bonusi isplaćuju za isti broj utakmica, ali za najmanje 30 minuta po utakmica! Pa su onda mijenjali već dogovoreni iznos posudbe, povećavali konačan iznos otkupa, izludjeli sve u Maksimiru, posebno Ademija. Iako je Ademi odlučan da se u Kinu više ne vraća, Beijing Guoan je za njega završena priča, Kinezi su mu, očito, odlučili zagorčati život. Zašto? Zato što mogu! E sad, ono što nitko ne zna, a danas se mora riješiti, jest, rade li Kinezi, jer su svjesni da će na kraju ostati bez Ademija pa pokušavaju izvući što više, ili ga ne iz inata ne žele pustiti pa zato stalno mijenjaju uvjete, čekajući da istekne prijelazni rok. Vrlo brzo, u idućim satima, dobit ćemo odgovor na to pitanje.

Treći, potencijalni transfer zadnjeg dana, jest Brazilac Iago, lijevi bek iz Augsburga. No, u toj se priči čini da je Dinamo ipak prekasno reagirao, da je ostalo premalo vremena za dogovor. Iako, sve je moguće. Ali, kako smo doznali, Modri su u četvrtak ponudili oko milijun eura za Iaga, Augsburg traži gotovo dvostruko i, s obzirom na malo vremena za pregovore, vidjet ćemo kako će se to odvrtjeti. Iago je u zadnjoj godini ugovora, ako sad ne ode, Augrburg riskira da već na zimu ostane bez svega. Ono što znamo jest da se radi o odličnom igraču, njegova kvaliteta je neupitna i s te bi strane bio veliko pojačanje, ali, kažu oni koji ga bolje poznaju da je 'klasični Brazilac'. A znate što to znači, malo je 'opušten'! Kažu i da mu je ofenziva puno bolja od defenzive...



Tagovi

Arijan AdemiLjetni prijelazni rok 2023Fran BrodićGNK Dinamo

Ostale Vijesti