Crofutsal.com
Crofutsal.com

Dinamo zabio devet u Šibeniku, Olmissum siguran nakon Lige prvaka, novi podvig Funcuta

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 08.11.21. | 16:24

Ovaj tjedan igraju se dvije zaostale utakmica petog kola.

(Foto: CroFutsal)

Nakon što su u petom kolu bile odgođene dvije utakmice, jedna zbog korone (Pula protiv Crnice), a druga zbog nastupa Olmissuma u Ligi prvaka (Futsal Dinamo - Olmissum), šesto kolo odigrano je u kompletu.

Još u petak, Vrgorac je na domaćem parketu u sjajnoj utakmici nadvisio Futsal Pulu, koja je dva puta vodila, ali su domaćini stigli do trijumfa (3:2) na krilima Josipa Boškovića koji je zabio hattrick. Tom pobjedom Vrgorac je skočio na drugo mjesto ljestvice, a u sljedećem kolu gostuje kod Futsal Dinama.

Subotnji program otvoren je dvobojem između Alumnusa i Novog Vremena u zagrebačkim Sesvetama. U efikasnoj utakmici s 11 golova Makarani su na kraju slavili 7:4 i upisali drugu prvenstvenu pobjedu. Novo Vrijeme je pogocima Tonija Jelavića, Marina Musinova i Luke Sutona (dva gola) do 13. minute imalo prednost od 4:0. No, Alumnus se do odmora vraća golovima Ivana Penave i Andre Cote, da bi sve bilo riješeno do 34. kada je makarska momčad otišla na nedostižnih 7:2 (Musinov, Carlos Sanz i Suton). Josip Grubeša i Neven Zonjić postavili su konačni rezultat u finišu dvoboja.

Nakon što je u drugom kolu Dinamo svladao Šibenik 1983 s 5:0, Zagrepčani su na šibenskom Baldekinu odigrali još jednu impresivnu utakmicu. Dinamo je slavio 9:2 protiv Crnice i ako u srijedu (10. studenog) u Dvojci Doma sportova pobijedi Olmissum u odgođenoj utakmici petog kola, Purgeri će skočiti na vrh prvenstvene ljestvice. Junaci zagrebačkog sastava bili su Toni Vučković koji je zabio četiri gola i Mateo Mužar koji je zabio dva uz asistenciju. Po jedan gol za Dinamo zabili su Jakov Mudronja, Davor Kanjuh i Kristijan Grbeša, a za domaćine poentirali su golman Franko Bilić (za 1:4) i Paulo Katuša u zadnjoj minuti za konačnih 2:9.

Olmissum je zadržao vodeće mjesto na ljestvici pobijedivši Universitas na domaćem terenu s 4:2. Splitski studenti prvi su stigli u vodstvo pogotkom prvog strijelca lige Jakova Gotovca u 2. i držali prednost do 12. kada je Antonio Sekulić poravnao, a onda su golovima u 15. i 16. minuti Josip Jurlina i Jakov Hrstić Zeleno-plavima donijeli prednost. Filip Kosor vratio je goste u igru golom u 34., a konačni rezultat postavio je Matej Horvat u 39.

Novi prvoligaš Šibenik 1983 bio je na korak do pobjede kod neugodnog Squarea. Iako su Dubrovčani pogocima Marka Kuraje i Mare Đuraša do 13. minute imali prednost od 2:0, Funcuti su uspjeli preokrenuti na krilima Nenada Knežića (13.), Luke Pehara (32.) i Zvonimira Šućura (37.), no, na konačnih 3:3 postavio je Đuraš svojim drugim pogotkom na utakmici.

U srijedu se igraju zaostale utakmica petog kola između Futsal Pule i Crnice te Futsal Dinama i Olmissuma u Domu sportova II, koja između ostalog odlučuje o prvom mjestu prije reprezentativna pauzu u kojoj će hrvatska reprezentacija odigrati dvije pripremne utakmice protiv reprezentacije Slovenije.

6. kolo 1.HMNL:

Vrgorac - Futsal Pula 3:2

Alumnus - Novo vrijeme 4:7

Crnica - Futsal Dinamo 2:9

Olmissum - Universitas 4:2

Square - Šibenik 1983

5. kolo 1.HMNL (zaostala utakmica):

10.11. Futsal Dinamo - Olmissum, 19h

10.11. Futsal Pula - Crnica, 20h

7. kolo 1.HMNL (:

Futsal Pula - Alumnus

Novo Vrijeme - Square

Futsal Dinamo - Vrgorac

Šibenik 1983 - Olmissum

Universitas - Crnica



Tagovi

FutsalPrva HMNLMNK OlmissumOlmissumMNK VrgoracFutsal DinamoMNK Futsal DinamoCrnica ŠibenikAFC UniversitasFutsal PulaMNK SquareMNK Šibenik 1983AlumnusMNK AlumnusNovo Vrijeme Apfel

Ostale Vijesti