Dinamo u jalovoj utakmici svladao Split i stigao na minus dva od Rijeke!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.05.17. | 21:46

Dinamo je u Parku mladeži slavio s minimalnih 1:0.

Drugi susret dana u 33. kolu Prve HNL odigrali su RNK Split i Dinamo u Parku mladeži.

Obje ekipe su pod velikim pritiskom; Cibalia je današnjom pobjedom nad Istrom gurnula Split na dno, stoga je momčad Bruna Akrapovića imala itekako težak posao „vađenja“ protiv Dinama, kojem su redovita mušterija. Dinamo dakako nastavlja svoj lov Rijeke, koja sutra igra zahtjevni Jadranski derbi protiv Hajduka, koji je u formi.

Večeras smo međutim gledali izrazito dosadan ogled ove dvije ekipe, sličnog razvoja događaja kao i u onom susretu početkom studenog, kada je Dinamo slavio također s minimalnih 1:0. Dugo su se hrvale obje ekipe u moru grešaka i statičnosti, s tim da je Split čak u drugom dijelu mogao doći do vodstva kada je Mikulić iz slobodnog udarca sjajno plasirao loptu koja je odsjela na gredi Livakovićevog gola.

No, kako smo i spomenuli, Dinamo je tek četiri minute nakon te grede Splićana slavio na sličan način kao i u studenom. Armin Hodžić dobro se snašao kada je Guilherme uputio neki hibrid centaršuta i udarca s desne strane te je pogodio s ruba peterca za 1:0 u 55. minuti. Do kraja su imali vrlo dobru prigodu preko Guilhermea, ali njegov poluvolej s lijeve strane odsjeda na vratnici.

Dinamo je tako privremeno stigao na samo dva boda zaostatka za vodećom Rijekom, barem do sutrašnjeg derbija protiv Hajduka. Split je ostao zakovan za dno i očekuje ih grčevita borba za opstanak.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Armin Hodžić

Ostale Vijesti