Action Images
Action Images

Dinamo tri puta dolazio do vodstva za slavlje u Krasnodaru (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.02.21. | 20:35

Sjajna utakmica Brune Petkovića

Dinamo je u prvoj utakmici 1/16 finala Europske lige na gostovanju kod Krasnodara u kojoj su Modri tri puta dolazili u vodstvo i na kraju slavili s 3:2. Za Dinamo su zabijali Petković(15', 54') i Atiemwen(75'), a kod Rusa precizni su bili Berg (28') i Claesson(70').

Od početka Modri su dominirali terenom i ostavljali Krasnodar bez konkretnije prilike. Takva igra došla je na naplatu u 15. minuti. Petković je oduzeo loptu na centru i dodao na desnu stranu za Ivanušeca koji je driblingom izbacio čuvara u šesnaestercu i uputio udarac u okvir gola. Vratar Krasnodara uspio je obraniti, a lopta se odbila do Petkovića koji dovodi Dinamo u vodstvo od 1:0.

Pogodak Petkovića za 0:1 pogledajte OVDJE.

Nakon gola Dinama, ekipa Krasnodara se trgnula i složila nekoliko opasnih prilika. Do izjednačenja domaći dolaze nakon greške Gvardiola. Mladi stoper Dinama pokušao je izbaciti glavom jedan ubačaj s lijeve strane i odbio loptu samo do Berga koji je zabio za 1:1 u 28. minuti.

Pogodak Berga za 1:1 pogledajte OVDJE.

Sve do kraja prvog dijela utakmica je bila izjednačena, a u posljednjim minutama prvog polvremena bilježe se dva opasna pokušaja Ademija od kojih je jedan završio pored gola, a drugi je vratar Gorodov uspio obraniti u korner.


U 54. minuti Dinamo ima dva kornera, a u drugom Gordov nije uspio spasiti svoju mrežu. Ubacio je Oršić na drugu stativu gdje se našao usamljeni Petković i zabio svoj drugi gol na susretu za novo vodstvo Dinama.

Pogodak Petkovića 1:2 pogledajte OVDJE.

Kao i u prvom dijelu, Krasnodar se budi nakon vodstva Dinama. Nakon sjajne akcije u 55. minuti lopta je došla na lijevu stranu do Claessona čiji udarac brani Livaković. Iduća velika prilika za izjednačenje već je bila tri minute kasnije kada je Berg pobjegao obrani Dinama i poslao loptu iza leđa Livakovića, a li je bio u zaleđu.

Švedska veza u Krasnodaru proradila je u 70. minuti. Berg je okrenuo Lauritsena u petercu i dodao povratno za Claessona koji pogađa iz prve za 2:2.

Pogodak Claessona za 2:2 pogledajte OVDJE.

Drama se nastavila u 75. minuti. Dinamo je došao u treće vodstvo na utakmici, a strijelac je bio Atiemwen nakon sjajne majstorije Petkovića. Napadač Modrih nanizao je pet igrača Krasnodara i pronašao Ivanušeca na rubu šesnaesterca. Ivanušec je dodao u kazneni prostor Atiemwenu, a on poslao loptu iza leđa Gordova za treće vodstvo Dinama u utakmici.

Pogodak Atiemwena za 3:2 pogledajte OVDJE.

Uzvratni susret igrat će se na Maksimiru 25. veljače, a Dinamo će s prednošću dočekati Krasnodar.


Ostale Vijesti