Dinamo službeno doveo novog talenta: Potpisao mladi Hrvat iz Eredivizije

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.10.20. | 13:01

Njegov otac je jedna od HNL ikona koja je čak igrala i za hrvatsku reprezentaciju.

Sopić je karijeru započeo kao napadač, oba nastupa u HNL-u (Rudeš) odigrao je na mjestu veznjaka, dok posljednjih godina karijeru gradi kao središnji branič.

„Uzori su mi Sergio Ramos i Virgil van Dijk zbog čega mi se često smije moj bivši trener Marko Lozo, koji mi često kaže da sam isti Sergio Busquets te da bi mi on trebao biti uzor“, rekao je Leon Sopić u intervjuu za Večernji list nakon što je u ljeto 2019. godine potpisao za Emmen.

Zanimljivo, iako Emmen nije jedan od velikana nizozemskih velikana, proteklih nekoliko dana oni su puno češće od uobičajenog bili prisutni u medijima diljem svijeta. Naime, Emmen je potpisao ugovor sa sex shopom koji će biti njihov glavni sponzor narednih godinu dana, a iako se nizozemski savez u početku protivio takvoj vrsti marketinga, shvatili su da je to odličan potez Emmena koji je nakon svega nekoliko dana morao naručivati nove dresove zbog velike potražnje.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2976732072433074&show_text=true&width=552&height=532&appId" width="552" height="532" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Sopić će karijeru nastaviti u drugoj momčadi Dinama preko koje će se pokušati nametnuti treneru Zoranu Mamiću i jednoga dana doći do prve momčadi Modrih. Inače, Leon je sin nekad poznatog nogometaša Željka Sopića (dva nastupa za hrvatsku reprezentaciju) koji je radio jedno vrijeme kao pomoćnik Zorana Mamića, a najzanimljivije od svega je da je upravo on bio glavni trener Dinama (vršitelj dužnosti, tri utakmice) u utakmici Lige prvaka protiv Juventusa (0:4 na Maksimiru).

(foto: GNK Dinamo)

 


Tagovi

Leon SopićtransferiLjetni prijelazni rokEredivisieDinamo IIEmmen

Ostale Vijesti