Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dinamo se osvetio Slavenu za poraz u prvom kolu i privremeno skočio na čelo ljestvice (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.09.21. | 18:45

Oršić zabio spektakularan pogodak.

Dinamo je svladao Slaven Belupo u Koprivnici s 4:1 i tako se propisno osvetio Farmaceutima za 0:2 poraz u prvom kolu na Maksimiru. Dinamovi napadači danas su bili posebno efikasni. Sva četvorica su poentirala. Prvo Deni Jurić (23.), onda i Mislav Oršić, koji je u 44. zabio pravi eurogol, a u nastavku utakmice precizni su bili Bruno Petković (50.) i Duje Čop (76.). Jedini pogodak za Slaven Belupo zabio je Alen Grgić u 80. minuti.

Ovom pobjedom Dinamo je skočio na čelo ljestvice, a Slaven je ostao deveti s bodom, ali i utakmicom više od Hrvatskog dragovoljca koji u ponedjeljak dočekuje Istru 1961.

Dinamo je prvi zaprijetio, ali ne pretjerano opasno. Deni Jurić je s lijeve strane pogodio vanjski dio mreže, a onda je i Mislav Oršić iz slobodnog udarca pogodio u blok. Prva prava prilika pripala je – Slaven Belupu. Domaćini su probili desnu stranu, lopta je došla do Ivana Krstanovića koji puca s oko sedam metara, no Dominik Livaković je siguran.

Četiri minute kasnije, Dinamo vodi. Martin Baturina, koji se neočekivano našao u udarnih 11, prošao je kroz obranu domaćina i na drugoj strani pronašao Denija Jurića koji pogađa svoj prvenstveni prvijenac za Dinamo.

Pogodak Jurića za 0:1 pogledajte OVDJE.

I dalje se igralo otvoreno, za Dinamo je neugodno pokušao Jurić, a novu šansu za Slaven ponovno je imao Krstanović. Nakon što je još jednom probijena Dinamova lijeva strana, Bruno Bogojević je centrirao, Mateo Kocijan glavom spustio za Krstanovića koji puca još bolje nego prvi put, ali i Livaković brani još bolje nego u prvom navratu i uz pomoć stative otklanja najveću opasnost Slavena na utakmici.

Dinamo je pogodak za 2:0 zabio u 44. nakon prave majstorije Mislava Oršića. Petković je prošao po lijevoj strani, dodao Mislavu Oršiću, koji si lijevom nogom diže loptu, a onda, u maniri Zlatana Ibrahimovića sjajnim karate-udarcem pogađa za 2:0.

Pogodak Oršića za 0:2 pogledajte OVDJE.

Zoran Zekić na poluvremenu je uveo Hansela Zapatu i Arijana Brkovića, a izvadio Nemanju Glavčića i Mihaila Caimacova. Slaven je otvorio drugi dio udarcem Krstanovića preko gola, no pitanje pobjednika bilo je riješeno u 50. Luka Ivanušec povukao je s centra, gurnuo u for Bruni Petkoviću kojem nije bio problem matirati Ivana Ćovića.

Pogodak Petkovića za 0:3 pogledajte OVJDE.

Nakon gola probao je Luka Ivanušec, a onda je Krznar u razmaku od 11 minuta napravio svih pet zamjena, zbog čega se malo umrtvila utakmica. U igru su ušli Arijan Ademi (umjesto Petkovića), Luka Menalo (Jurić), Amer Gojak (Ivanušec), Marko Tolić (Baturina) i Duje Čop (Oršić). Upravo je potonji, šest minuta nakon ulaska u igru, zabio lijepi pogodak iz okreta za svoj povratnički prvijenac u prvenstvu.

Pogodak Čopa za 0:4 pogledajte OVJDE.

Ipak, Slaven Belupo uspio je zabiti počasni pogodak do kraja utakmice. Kolumbijac Zapata koji je stigao na posudbu iz moldavskog Šerifa, sjajnom je loptom izbacivši cijelu Dinamovu obranu uposlio Alena Grgića koji matira Livakovića za konačnih 4:1.

Pogodak Grgića za 1:4 pogledajte OVDJE.

U idućem kolu Dinamo dočekuje Hrvatski dragovoljac, a Slaven Belupo ide na noge Lokomotivi.

1.HNL, 10. kolo:

25.9. Slaven Belupo - Dinamo 1:4

25.9. Šibenik - Osijek, 19:05

26.9. Gorica - Rijeka, 17:00

26.9. Hajduk - Lokomotiva, 19:05

27.9. Hrvatski dragovoljac - Istra 1961




Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoSlaven Belupo

Ostale Vijesti