Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Dinamo s novim licima na istom zadatku; pobijediti, odmoriti, pripremiti - (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 29.07.22. | 08:05

Prvi ćemo put u Dinamovom dresu vidjeti Boška Šutala, a možda i Marka Brkljaču, Ante Čačić sigurno će dati predah nekim igračima uoči utakmice s Ludogorecom u Razgradu

Uvijek je, više-manje isto, kad je Dinamo u pitanju. Utakmica HNL-a između dvije europske, ovog puta (petak, 21 sat) protiv bodovno skromne Istre, treba odraditi 90 minuta bez pretjeranog stresa, zadatak je u takvim susretima uvijek isti;: pobijediti, odmoriti, pripremiti.

Dakle, prvo i osnovno, Dinamo mora uzeti tri boda. Nakon što je prošao Shkupi, ali je opet iskazao slabosti i dvojbe u igri, Dinamu treba još jedna lagana pobjeda. Ne nužno visoka kao ona u Koprivnici (5:1) prošlog tjedna, ali pobjeda koja neće ponuditi nove upitnike već donijeti samopouzdanje, sigurnost. Pomak prije Ludogoreca. Pritom će Ante Čačić vjerojatno neke igrače i odmoriti za Bugarsku. Trebao bi ovog puta startati Josip Drmić, dok će Bruno Petković početi s klupe. Ispada da je Drmić napadač za HNL, Petković za Europu. Zasad nema naznaka Drmićeve nelagode, iako, sigurno se ne miri s tom ulogom. Možda mu to bude pokretač da zapne još više. I nastavi golgeterski niz, u prva dva kola zabio je tri pogotka. Drmić, na neki način, vadi vizu za Razgrad, nastavi li zabijati, teško će ga biti opet posjesti na klupu.

Mogli bismo konačno vidjeti i Boška Šutala. Sanirao je ozljedu, odrađivao je zadnjih tjedan dana pune treninge, najavio je i sam Čačić da će protiv Istre debitirati. Kako čujemo, priliku bi protiv Puljana mogao dobiti i Marko Brkljača, 18-godišnji veznjak, koji je nedavno uz veliku pompu došao u Dinamo iz Hajduka. Mogli bismo na travnjaku vidjeti i Amera Gojaka, kojega Čačić, čini se. vraća u rotaciju. Na raspolaganju Dinamov trener još uvijek nema Josipa Šutala, Marka Bulata i Kevina Theophilea, utakmicu će zbog ozljede propustiti i Dario Špikić, a upitan je nastup Mahira Emrelija.

"Fizički smo iscrpljeni, ali mentalno smo dobro, zadovoljni. Pobjedom u Skopju preskočili smo psihološku barijeru, sad se lakše diše. Što se utakmice s Istrom tiče, svaka je zahtjevna, tako i ova. Mi želimo nastaviti naš pobjednički niz, nama je HNL primaran cilj", rekao je Dinamov trener i dotaknuo se trećeg dijela zadatka - pripreme. Važna je Istra i baš kao priprema za taj europski dvoboj s Ludogorecom.

"Vjerujem da ćemo biti pravi, mobilni i odraditi utakmicu kako treba, da napravimo što bolju pripremu za Ludogorec", zaključio je Čačić.

Nije tajna niti išta neobično da je Ludogorec već u glavama, ali posebno upozorenje Modrima nije potrebno, Istra je, uostalom, lani iznenadila u Maksimiru, odigrala remi mogla, a mogla uzeti i sva tri boda.

"Istrine igre u prva dva kola bolje su od rezultata", dodao je Čačić.

S druge strane, Gonzalu Garciji nije lako. Istra se još uvijek ekipira, prometno je na Drosini, igrači dolaze i odlaze. Stigao je Alžirac Bakrar, koji bi mogao zaigrati u prvih 11, a u kadru se možda pojavi i još noviji igrač Mumba. No, puno je igrača i izvan stroja, nema Blagojevića, Lisice, Miškovića, Lučića, Kneževića...

"Dinamo je momčad koja je ušla spremno u sezonu, u HNL-u i Europi, a mi smo još u fazi rekonstrukcije. Nama je bitno pokazati iskorak u pristupu, mentalitetu igre. Budemo li igrali kao protiv Varaždinu, loše ćemo se provesti, možda i kao Slaven Belupo", iskreno je pričao Gonzalo Garcia, koji ne želi tražiti alibi u činjenici da još nije kompletirao svlačionicu.

"Pred nama je veliki posao, jer sve te nove igrače treba uigrati, a za to je potrebno vrijeme. No, moramo se i natjecati i zato već od Dinama očekujem da će momčad pokazati napredak u energiji. Želim agresivnost i hrabar pristup", poručio je Istrin strrateg.

No, što god treneri rekli, na kraju će odlučivati igrači, posebno Dinamovi. Je li ih prolaz u Skopju osokolio i dao im dodatna krila ili će ih sputati misli na Ludogorec? To je pitanje, nekako, uvijek na stolu uoči ovakvih utakmica. A Istra vreba priliku, ne bi bilo prvi put da netko s dna prve bodove u sezoni uzme baš u Maksimiru, dok je Dinamo u raskoraku.

Utakmicu sudi Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline, pomoćnici su mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Alen Jakšić iz Solina, četvrti sudac je Dario Kulušić iz Šibenika, a u VAR sobi su Zdenko Lovrić i Goran Pataki (obojica Đakovo).

MOGUĆI SASTAVI

Dinamo (4-2-3-1):

Istra 1961 (4-3-3):


HNL, 3. kolo

Petak, 29. srpnja:

Šibenik – Lokomotiva      18.55

Dinamo – Istra 1961        21.00

Subota, 30. srpnja:

Varaždin – Hajduk 21.00

Nedjelja, 31. srpnja:

Osijek – Slaven Belupo    18.55

Rijeka – Gorica       21.00


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

GNK DinamoIstra 1961HNL

Ostale Vijesti