Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

Dinamo radi na dovođenju Omeragića, ali Švicarca traži još nekoliko klubova, Zürich se nada odšteti

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.01.23. | 12:30

Iako su Modri krenuli u realizaciju transfera, posao bi im mogao pokvariti interes iz njemačke Bundeslige i španjolske Primere

Dinamo želi Bećira Omeragića. To više i nije tajna, u Maksimiru su mladog švicarskog reprezentativca, kojemu na ljeto istječe ugovor s Zürichom, označili kao metu već u aktualnom prijelaznom roku. Priznao je to i Ante Čačić, na konkretno pitanje kad bi Omeragić mogao stići u Maksimir, rekao je:

"Razgovaramo!" Dakle, Dinamo je krenuo u akciju, uz dvije opcije, da stoper Omeragić dođe odmah ili da ga Modri 'zakapare' za iduću sezonu i da u Makismir dođe kao slobodan igrač. Dođe li sad, maksimirski klub bi ipak trebao platiti određenu odštetu, no, ipak manju od 750 tisuća eura, koliko je Omeragić, navodno, košta prije nekoliko mjeseci. Međutim, priča ipak nije tako jednostavna i to iz razloga što Dinamo nije jedini klub koji želi Omeragića.

Prema našim informacijama Omeragića žele još barem tri kluba, to su švicarski Basel, njemački Bochum te španjolski Betis. No, sad ćemo vidjeti koliko su ti klubovi ozbiljni u svojim namjerama i mogu li pokvariti posao Dinamu, koji je ipak prvi poduzeo konkretne korake. Španjolska i Bundesliga, naravno, nude drugačiju perspektivu, ali, Dinamo sigurno ima svoje adute. Primjerice, Bochum je u zoni ispadanja, dok Dinamo nudi Europu, možda i Ligu prvaka. Kako god, Omeragić je ozbiljna priča u Maksimiru, branič kojega bi doveo Ante Čačić i koji nije skup, ali, zasad konačnog dogovora još nema, jer Modri nisu jedini koji ga žele. A i Zürich se nada da bi ove zime još mogao dobiti i neku odštetu za njega, tako ni taj klub ne žuri s poslom.

Kako će se rasplesti pregovori oko mladog švicarskog stopera, još uvijek je teško reći, ali očito se radi o dobrom igraču kad Dinamo nije jedini u toj utrci.



Tagovi

GNK DinamoBećir OmeragićAnte ČačićZurichBasel

Ostale Vijesti