Dinamo promijenio lokaciju zimskih priprema, s treninzima počeli Hajduk, Rijeka i Osijek

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.01.17. | 15:23

Danas su s pripremama za proljetni dio sezone krenuli Rijeka, Hajduk i Osijek. Dinamo je s pripremama počeo još jučer, a zbog loših vremenskih uvjeta otkazali su lokaciju priprema.

Dinamo se od 11. do 19. siječnja trebao pripremati u Međugorju, no zbog loših vremenskih uvjeta Plavi su pripreme prebacili u Rovinj. Dinamo je s pripremama za proljetni dio sezone krenuo jučer, a u Hercegovini su trebali odigrati prijateljsku utakmicu protiv Zrinjskog iz Mostara te sudjelovati na „Plavoj noći“.

Plan Dinamovih priprema u Rovinju još nije poznat. S pripremama su kod Dinama počeli svi igrači izuzev reprezentativaca te Leonarda Sigalija. Domagoj Antolić, Dominik Livaković, Mario Šitum i Josip Pivarić putuju s hrvatskom, a Angelo Henriquez i Junior Fernandes s čileanskom reprezentacijom na China Cup u Nanning. Soudani  je s Alžirom na Afričkom kupu nacija.

S pripremama za drugi dio sezone krenula su preostala tri najbolja hrvatska kluba. Vodeća momčad prvenstva Rijeka u pripreme za pohod na prvi naslov prvaka u povijesti, krenula je bez braniča Mateja Mitrovića, koji je nedavno prodan u Bešiktaš, ali i Andreja Prskala, Josipa Mišića i Franka Andrijaševića koji će također s reprezentacijom u Kinu.  

„Vesele me osmjesi igrača u svlačionici. Odmorili su se i možemo početi raditi. Neka nam svima nama bude sretno. Najbitniji su nam dobri uvjeti, evo već me ovo sunce na Rujevici razveselilo“, rekao je pred početak priprema Kek.

I Hajduk je na pripreme krenuo oslabljen, bez prodanog golmana Lovre Kalinića i dvojice reprezentativaca Frana Tudora i Josipa Juranovića. Nakon dvotjednih priprema na Poljudu, Splićani će se uputiti u Belek u Antalyju, a posljednju fazu priprema također će odraditi na Poljudu.

I Osijek šalje četiri igrača s reprezentacijom u Kinu. Prvih deset dana priprema propustit će Borna Barišić, Antonio Perošević, Mateo Barać i Nikola Matas. Krajem siječnja, Osijek će se uputiti na pripreme u Španjolskoj.

Proljetni dio prvenstva kreće 17. veljače utakmicom Istre 1961 i Lokomotive. Dinamo dan kasnije igra protiv Slaven Belupa na Maksimiru, a 19. veljače će se u derbiju kola susresti Osijek i Rijeka. Hajduk igra derbi Svetog Duje na Parku Mladeži. 

(Foto: Pixell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Antonio PeroševićBorna BarišićFran TudorJosip JuranovićLovre KalinićMatjaž KekJosip MišićFranko AndrijaševićMatej MitrovićSoudaniJunior FernandesAngelo HenriquezJosip PivarićMario ŠitumDominik LivakovićLeonardo SigaliDomagoj Antolić

Ostale Vijesti