Dinamo preokretom pobijedio Zagreb u Kranjčevićevoj

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.02.16. | 18:59

Dinamo se vratio na prvo mjesto HNL-a.

'Modri' su u Kranjčevićevoj došli do 14. prvenstvene pobjede, ali teže nego se očekivalo. Zagreb je dugo vodio, ali je Dinamo ipak uspio zabiti dva gola i vratiti se na dva boda prednosti nad Rijekom.

Kiša je uništila travnjak u Kranjčevićevoj pa je i to bio razlog lošoj igri obje momčadi. Teren je bio takav da je bilo jasno da jedna, duže poslana lopta, može zastati u lokvi i pretvoriti se u asistenciju za protivnike.

Dinamo je imao terensku inicijativu od početka utakmice, ali nisu uspjeli doći do većih prilika. Tek treba zabilježiti udarac Fernandesa, ali i obranu Vidakovića koji je njom nagovijestio veliku večer. Zagreb je uspijevao dodatno umrtviti igru i nije bilo puno zanimljivosti sve do 31. minute. Tada je pogriješio Soudani, a nakon nekoliko dodavanja domaćih igrača, do lopte je došao Medić i savladao Eduarda.

Do kraja poluvremena Vidaković je zaustavio pokušaj Schildenfelda, a početkom drugih 45 minuta istaknuo se s nekoliko dobrih intervencija. Uveo je Zoran Mamić Pjacu i Šovšića umjesto Soudanija i Machada, a to mu je donijelo i nešto bolju igru. Upravo se dvojac s klupe okušao u udarcima na gol, još jednom je pokušao i Fernandes, ali Livaković je svaki put bio na mjestu.

U 63. minutu Zagrebov golman je bio nemoćan. Nakon udarca iz kornera, Musa je 'na prvoj vratnici' prenio loptu glavom, a na mjestu se našao Fernandes koji je napokon savladao golmana Zagreba.

Tri minute kasnije utakmice je odlučena. Šovšić je pao u šesnaestercu, kontakta s jednim igračem Zagreba je bilo, a sudac Mlakar je dosudio kazneni udarac. S bijele točke je precizan Hodžić za preokret Dinama.

Otvorio se nakon toga Zagreb i stvorio poneku polupriliku što je otvorilo prostora za igrače Dinama. Imali su gosti još nekoliko šansi za treći gol, ali niti jedna lopta nije završila iza Livakovića.

Prva HNL, 22. kolo:

Zagreb – Dinamo 1:2 (Medić 30'/Fernandes 63', Hodžić 66'-11m)

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Ostale Vijesti