Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Dinamo poslao talentiranog lijevog beka na posudbu u slovensku Goricu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 24.01.23. | 15:42

Posljednjih dana se puno pričalo o njegovom starijem bratu kojeg se povezivalo s Plavima, ali izgleda da od toga neće biti ništa…

Talentirani lijevi bek zagrebačkog Dinama, Filip Brekalo, koji je je prije četiri dana proslavio svoj 20. rođendan, do kraja će sezone biti na posudbi u slovenskoj Gorici. Filip Brekalo je prvi dio sezone proveo u Varaždinu, ali budući da se pored Itsukija Urate i Matije Kolarića nije uspio nametnuti za svoje mjesto u sastavu, odlučio je drugi dio sezone otići u klub gdje će, nada se, imati veću minutažu.

ND Gorica je prošle sezone igrala u drugom razredu slovenskog nogometa, na njihovoj klupi je opet Miran Srebrnič koji u klubu ima status živuće legende, a Brekalo će se za mjesto u momčadi boriti s Tilenom Mlakarom koji je u prvom dijelu sezone na mjestu lijevog beka bio nezamjenjiv.

Čak četiri naslova prvaka Slovenije ima ND Gorica, s tim da su posljednju 'nogometnu kuglu' podigli 2006. godine. Ukupno pet Hrvata trenutno brani boje ND Gorice, a najistaknutiji član momčadi je prekaljeni Etien Velikonja, inače bratić novog pojačanja Gorice Tima Matavža.

Drugi dio sezone ND Gorica otvara domaćim ogledom protiv Radomlja 11. veljače, a ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Srebrnič dotad dovede još pokoje pojačanje iz susjedne mu Hrvatske.

Inače, Filip Brekalo je mlađi brat povremenog hrvatskog reprezentativca Josipa kojeg se prošlog tjedna 'guralo' u Dinamo, ali trenutna situacija je takva kako Josip nije blizu povratka u Maksimirsku 128.



Tagovi

Filip BrekaloND GoricaSlovenska nogometna ligaSlovenija

Ostale Vijesti