Action images
Action images

Dinamo osigurao proljeće u Europi, Feyenoord pao na De Kuipu! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.12.20. | 20:26

Za veliko slavlje zaslužni su Petković i Majer, ali je cijela momčad Modrih danas bila fantastična. Dinamo sada dijeli jedna utakmica od povijesnog i nikad prije viđenog uspjeha u povijesti Europske lige.

Dinamo je osigurao europsko proljeće!

U petom kolu grupne faze Europske lige Dinamo je upisao veliku pobjedu na gostovanju kod Feyenoorda 0:2 (Petković, Majer) te su na taj način i matematički osigurali drugu godinu zaredom proljeće u Europi!

Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, praktički nikakvih prilika nije bilo, gledali smo pomalo dosadnu utakmicu, ali u sudačkoj nadoknadi gosti su dobili priliku iz kaznenog udarca doći do vodstva.

Kastrati je pao nakon jednog nesmotrenog starta domaćeg braniča, Petković je preuzeo odgovornost i rutinski poslao loptu u jednu, a domaćeg čuvara mreže u drugu stranu - 0:1

Pogodak Brune Petkovića pogledajte OVDJE

U nastavku, Dinamo jako brzo uspijeva povećati vodstvo.

Igrala se 52. minuta, Petković je prekrasno uposlio Ademija, kapetan Dinama povratnom loptom pronalazi Majera koji se okreće, namješta na svoju jaču, lijevu nogu te bez većih problema zabija za 0:2

Pogodak Lovre Majera pogledajte OVDJE

Do kraja utakmice - vjerovali ili ne - većih prilika nije bilo. Valja tek istaknuti jednu priliku Ivanušeca iuz69. minute te zakašnjelu reakciju Petkovića tri minute kasnije nakon ubačaja Kastratija.

Dinamo je kontrolirao tijek utakmice, planski su je 'umrtvili' te su na taj način pokazali kako su ozbiljna momčad koja zna igrati i na terenu se ponašati kao velika momčad.

Zanimljivo, trenutno ima 11 osvojenih bodova (tri pobjede i dva remija) uz gol razliku 6:0, a u slučaju da u posljednjoj utakmici grupne faze Europska lige, protiv CSKA na Maksimiru, ne prime pogodak - Dinamo će postati prva momčad u povijesti Lige prvaka i Europske lige kojoj je to pošlo za rukom.

Uspjeli u tome ili ne, drugi put u tri godine osigurati europsko proljeće je velika stvar za aktualnog prvaka Hrvatske, ali i cijeli Hrvatski nogomet.

Bravo, Modri!


Ostale Vijesti