Dinamo odbio ponudu vrijednu 2 milijuna eura za napadača koji sjedi na - tribini!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.07.17. | 09:20

Jedna odluka smješnija od druge.

Prema pisanju Sportskih novosti, Dinamo je tijekom ljeta odbio ponudu od 2 milijuna eura za Angela Henriqueza koja je stigla iz Meksika. Postavlja se pitanje, kako je Dinamo mogao odbiti ponudu za igrača koji je u prošloj sezoni zabio dva gola – Cibaliji u prvenstvu i Velom Vrhu u kupu, a sezonu ranije 11, od čega je do kraja listopada 2015. zabio deset.

Henriquez je, znači, od 27. listopada 2015. do 24. srpnja 2017., u razdoblju od 21 mjesec, zabio svega tri pogotka. Već davno je jasno da je bivši čileanski reprezentativac otpisan u Maksimiru. Dinamo je navodno odbio tu ponudu jer uprava kluba iz Maksimirske 128 nije htjela ostati na samo jednom napadaču, Arminu Hodžiću, a ujedno su gajili nadu kako bi se Henriquez mogao vratiti u formu iz sezone 2014./15. kada je zabio sjajnih 29 golova.

Čudno, s obzirom na to da Henriquez ne igra, niti više djeluje kao osoba koja bi se trgala u Dinamovom dresu. Rezime ovog Dinamovog poteza – na raspolaganju imaju jednog napadača, na plaći još jednog koji ne igra i ostali su bez dva milijuna eura.

Jedna od lošijih poteza Dinamovog menadžmenta, rekli bismo, a proteklih godina je bilo stvarno puno loših. Pogledajmo samo posljednjih mjesec dana, kada je prvo otkaz dobio sportski direktor Romeo Jozak, koji je mjesec dana ranije vraćen u klub, a dva dana prije početka prvenstva otkaz su dobili trener Ivajlo Petev i „kapitalac“ Sammir.

Koliko se stihijski u Dinamu radi dokazuje veliki plakat na novootvorenom Dinamovom Fan Shopu na kojem kao glavni maneken stoji upravo Sammir. Podsjetimo, Dinamov Fan Shop otvoren je manje od 70 sati prije nego li je Sammir donio pedalu.

Druga vijest koja stiže iz Maksimirske 128 je navodna ponuda neimenovanog turskog kluba za Josipa Pivarića. Dinamo se želi riješiti reprezentativnog beka jer je na tu poziciju doveden Čeh Jan Lecjaks, a talentirani Borna Sosa je protiv Cibalije pokazao kako se na njega u budućnosti i te kako može računati.

Pivarić je stoga višak i za sve bi bilo najbolje kada bi napustio klub. No, kako Sportske novosti pišu, odluku o prelasku u Tursku mora donijeti sam Pivarić kada procijeni isplati li mu se otići iz Zagreba.

Postoji realna mogućnost da Dinamo do kraja prijelaznog roka ne proda Henriqueza i Pivarića te ne dovede prijeko potrebnog napadača. Tko će u toj situaciji biti odgovoran, ponovno postavljamo istio pitanje?

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Angelo HenriquezJosip PivarićIvajlo PetevSammir

Ostale Vijesti