Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Dinamo, na kraju, nije doveo nikoga! Prijelazni rok pamtit će se po onima koji nisu došli

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 15.02.24. | 17:30

U Maksimiru se, zasad, zimski mercato više pamti po onima koji nisu došli, nego po onima koji su odjenuli Dinamov dres

Ništa od Dejana Lovrena, ništa ni od Konstantinosa Laifisa, Cipranina iz belgijskog Standarda. I, ništa od novog stopera u Maksimiru! Do zadnjeg dana Dinamo je pokušavao nešto učiniti, odnosno, davali su iz Maksimira signale da pokušavaju, na kraju je propao i taj posao. Trebalo je dovesti još jednog stopera, takav je bio plan, blizu je bio Ukrajinac Batagov, potom Španjolac Torrente, zatim Lovren i na kraju Laifis. Da je samo to, bio bi dovoljan fijasko.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Želimo se pojačati na deficitarnim pozicijama, želimo stopera, krilo, lijevog i desnog beka. A to moraju biti igrači, koji će odmah biti pojačanja, igrači za prvih 11. Nema potrebe da dovodimo one, koji će biti alternative. Cilj je da budemo jači nego na jesen i da se što prije vratimo na vrh HNL-a", bila je jedna od prvih izjava na tu temu, koju je nakon zadnjeg derbija s Hajdukom (0-0) u Maksimiru izgovorio Sergej Jakirović.

I, kad se dva mjeseca kasnije pudvuče crta, ovo su činjenice: Dinamo je doveo igrače na sve željene pozicije. Stigao je s posudbe u Lokomotivi Moreno Živković (stoper), Takuya Ogiwara (lijevi bek), Arber Hoxha (krilo), Ronaël Pierre-Gabriel (desni bek), a 'bonus su napadač Fran Brodić, kao i Živković vraćen je s posudbe (Varaždin) te Marko Rog, koji je došao ozlijeđen i ne zna se još kad će se vratiti i u kakvoj formi. Međutim, onaj drugi dio spomenute Jakirovićeve rečenice, o igračima koji su odmah pojačanja i igrači za prvih 11 ne pije vodu, nitko od njih dosad nije pokazao da je neupitno pojačanje.

Hoxha još nema učinak, ni gol ni asistenciju. kod Živkovića do izražaja dolazi neiskustvo, Ogiwara je malo-malo ozlijeđen ili bolestan, Brodić pokatkad ulazi s klupe, a Pierre-Gabriela još nismo niti vidjeti na djelu. Nikad ne treba suditi prema prvim utakmicama, moguće je da svi oni na kraju budu pojačanja, međutim, poanta je upravo u tome da je Dinamo tražio igrače za 'odmah', za početak drugog dijela sezone, ali nije ih našao.

"S Lovrenom smo razgovarali, htjeli smo da dođe, ali Lyon je napravio probleme. Ostali stoperi bili su skupi, 'bubali' su cijene, ali to je tako u zimskom prijelaznom roku. Imamo dobre igrače, htio bih kao i svatko još i bolje, ali snaći ćemo se ovima koji su na raspolaganju", kazao je Jakirović uoči utakmice s Betisom, dan prije kraja prijelaznog roka, svjestan da više nikoga neće dovesti. Dakle, još jedan prijelazni rok u kojem Dinamo nije napravio ono što je htio i doveo igrače kakve je i koje je želio.

Ovaj će se zimski prijelazni rok pamtiti više po onima koji nisu došli, a trebali su ili su bili u kombinaciji, nego po onima koji su došli. Josip Brekalo, od kojega su Modri u zadnji tren odustali, a on otišao u Hajduk, Koffi Kouao, koji je pao na liječničkom pregledu, Dejan Lovren, kojega su se sjetili prekasno, Filip Benković, koji je bio tek u fazi ispipavanja terena, pa ta dvojica, Arsenij Batagov i Raul Torrente, spomenuti Konstantinos Laifis, lijevi bekovi Mario Mitaj i Bartlomiej Wdowik, krilo Ryan Kent, a spominjao se ponovno i Mislav Oršić...

Možda na kraju bude i dovoljno za naslov, iako trenutno tako ne izgleda. Ali dojam, koji je Dinamo ostavio na tržištu, činjenica kako su aljkavo i amaterski Modri radili te poslove, ostavio je prostora za raznorazne teze, o (ne)sposobnosti aktualne Uprave, lošoj financijskoj situaciji, različitim strujama unutar kluba i rušenju ugleda i imidža, ne samo među svojim navijačima nego i na globalnoj sceni. Ovaj prijelazni rok, jednostavno, pokazao je da Dinamo nije više tako moćan u tom segmentu, da je veliki promašaj što nisu u Maksimiru pronašli sportskog direktora. I mogli bi skupo platiti poteze, koje su vukli u zadnje vrijeme.



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićBetisKonferencijska ligaZimski prijelazni rok 2024.Hrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti