Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo je mačka sa 100 života, slavi se pobjeda i rezultat bolji od igre (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 02.08.22. | 21:16

Puno je toga zapucao Ludogorec, imao puno šansi, međutim, Dinamo je preživio Razgrad. Mogli su Modri na kraju i uvjerljivije pobijediti, ali, bilo bi to možda previše...

Dinamo je mačka sa 100 života, Ante Čačić i dalje ne zna za poraz na klupi Modrih, štoviše, iz Bugarske se Dinamo vraća u Zagreb pobjedom 2:1, rezultatom koji bi u Razgradu potpisale i bolje momčadi od Modrih. Ali, 'visio' je Dinamo, Ludogorec je puno toga promašio, igra hrvatskog prvaka bila je u dobrom dijelu utakmice ispod razine, Čačićev pozitivni niz bio je na najtežem iskušenju dosad. No, Modri su preživjeli, baš tako, preživjeli, imaju prednost uoči uzvrata i ako prođu u play-off Lige prvaka, malotko će se sjećati burnih 90 i nešto minuta u Bugarskoj. Samo da se sve ovo ne osveti u Maksimiru...

Poput vremenskih prilika nad Zagrebom zadnjih dana mijenjao se izgled Dinamove igre u Razgradu. Kako je počelo, činilo se da se ne piše dobro. Praktički, prvi napad domaćina, velika greška Dine Perića i cjelokupne obrane, Sotiriou je bio na povratnoj lopti, mat-situacija. Pucao je, kroz noge Lauritsenu, ali se lopta od Danca ipak odbila u korner. Nakon ubačaja iz kuta, opet je Sotiriou ostao sam, pucao pokraj gola.

Loš početak Modrih, tko bi tada rekao da će već pet-šest minuta kasnije zasjati Sunce i sve izgledati potpuno vedro. Prvo je nakon jednog prekida, Oršić vratio loptu u kazneni prostor, u kratkom glavometu, Lauritsen je dodao Periću, on si glavom spustio loptu na ljevicu i iz voleja pogodio mrežu. Vratar Padt samo je promatrao kako lopta ulazi u mrežu.

Bila je šesta minuta kad je Dinamo opet napao. Baturina za Oršića, koji je čekao da se priključi Ljubičić. On je prošao do go-aut crte, htio odigrati povratnu za Ivanušeca, međutim, lopta se od noge vratara Padta odbila u mrežu. Sjajnih 0:2, u tom trenutku mogli bismo zaključiti - sjajan početak. I, moglo je u 15. minuti biti i 'zakucavanje', Ivanušec je proigrao Drmića, koji je iskosa išao sam prema vratima. Nadolazili su Oršić i Baturina, mogao ih je pričekati, međutim, pucao je i iznudio tek korner.

Drmić je, dakle, započeo u prvih 11, Petković je krenuo s klupe, u startnoj postavi Čačić je napokon dao priliku i Martinu Baturini. Na lijevom boku ništa novo, opet je tamo bio Robert Ljubičić. Imao je u startu probleme, ali kasnije se stabilizirao, taj prodor kod drugog gola kao da mu je dao dodatno samopouzdanje. No, nakon tog promašaja Drmića, opet problemi pred Dinamovim golom. Cakir se, srećom, nije oglasio kad je Perić malo odgurnuo Sotirioua dok je išao sam prema vratima, netko drugi bi možda bio stroži, a Dinamo bi ostao bez igrača.

Dosta su problema domaćini radili Dinamovoj obrani, nedostajalo je sigurnosti, teško su Modri izbijali lopte. Pucali su Ludugorecovi igrači s udaljenosti, iz mnogih pozicija, pritisak je bio sve veći. No, možda ne bi zabili još dugo da Tekpeteyeva bomba s lijeve strane nije probila Livakovića na prvoj vratnici. Nevjerojatno gdje je prošla, kako je ušla, Livaković je bio neoprezan, ide mu taj gol na dušu. Bila je 22. minuta, do kraja poluvremena Dinamo je i dalje opasno živio, pucali su Bugari više puta, jednom bio Sotiriou na prvoj stativi, ali tada je Livaković bio koncentriran. Tekpetey s jedne i Rick s druge strane bili su stalna opasnost za Modre, nisu to uspjeli materijalizirati.

Na odmoru je Čačić povukao prvi potez, vidio je da mora reagirati, umjesto indisponiranog Ivanušeca ušao je Špikić. Prisilna promjena u domaćim redovima, na gol je umjesto ozlijeđenog Padta stao Simon Sluga. No, malo se toga promijenilo. Ludogorec je napadao, projektili su gađali Dinamova vrata. Pucao je prvo Rick, Livaković jedva nekako uspio sačuvati da lopta ne prođe crtu. Pa opet isti igrač, preko gola. Stalno je Dinamova obrana bila na mukama, ali, srećom, Sotiriou nije imao svoju večer. Pucao je opet iz dobre pozicije, Livaković je sad odlično obranio. Nakon kornera, opet Sotiriou, glavom, uz pomoć Lauritsena u gredu. Teško je hrvatski prvak spajao akcije i prijetio, tek sporadično.

Pamtimo pokušaj Ljubičića s 18 metara pokraj gola i tek kasnije, oko 75. minute ukazao se Menalo. Opet je ušao s klupe i zamalo bio džoker. Špikić mu je dodao, Menalo s desne strane gađao suprotan Slugin kut, zamalo je promašio. Bilo je to najbliže što je Dinamo došao do gola nakon onog Drmićevog promašaja gotovo sat vremena ranije. No, pravu je šansu Menalo imao desetak minuta kasnije. Bugari su se potpuno otvorili, Špikić je oko centra proigrao Menala, koji je krenuo sam prema golu. Nije bilo lako kontrolirati loptu, sustizali su ga braniči, ali uspio je pucati s 15-ak metara preko gola. Šteta, mogao je zapečatiti ovu utakmicu, primaknuti Modre još korak bliže prolasku. Ali, možda bi nakon svega što smo vidjeli u Ludogorec Areni to ipak bilo malo previše... Kako je moglo biti i ovih 1:2 je super, iako, po onome što smo vidjeli u Razgradu daleko je to još od gotovog posla.

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Ludogorec – Dinamo 1:2

Razgrad. Ludogorec Arena. Gledatelja: 7500.

Sudac: Cüneyt Cakir (Turska). Pomoćnici: Karem Ersoy i Alplasan Dedes (oba Turska). VAR: Abdulkadri Bitigen (Turska). AVAR: Mert Güzenge (Turska)

Strijelci: 0:1 - Perić (6., Lauritsen), 0:2 - Padt (9.-ag, Ljubičić), 1:2 - Tekpetey (22.)

Žuti kartoni: Mišić (42.), Tekpetey (62.), Verdon (65.), Despodov (74.)

Crveni karton: -

Ludogorec (4-3-3): Padt (od 46.Sluga) – Cicinho, Plastun, Verdon, Nedialkov - Jordanov, Piotrowski, Cauly (od 46. Jankov) - Rick (od 79. Delev), Sotiriou (od 79. Igor Thiago), Tekpetey (od 75. Despodov). Trener: Ante Šimundža.

Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Ristovski, Lauritsen, Perić, Ljubičić - Mišić, Ademi - Ivanušec (od 46. Špikić), Baturina (od 86. B.Šutalo), Oršić (od 71. Menalo) - Drmić (od 60. Petković). Trener: Ante Čačić

Liga prvaka, 3. pretkolo

Utorak, 2. kolovoza

Šerif - Viktoria Plzen 1:2

Ludogorec - Dinamo 1:2

Monaco - PSV 1:1

Union St. Gilloise - Glasgow Rangers 2:0

Benfica – Midtjylland       4:1

Srijeda, 3. kolovoza

Bodo/Glimt - Žalgiris 18.00

Qarabag - Ferencvaros 18.00

Maccabi Haifa - Appolon Limassol 19.00

Dinamo Kijev - Sturm Graz 20.00

Crvena zvezda - Pjunik 20.45

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebLudogorecLiga prvakaAnte ČačićAnte Šimundža

Ostale Vijesti