ANTONIO BRONIC/Action Images
ANTONIO BRONIC/Action Images

Dinamo ima teoretsku šansu ući u treći nositeljski pot Lige prvaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.08.21. | 08:16

Šanse nisu velike, ali nisu niti nerealne.

Pobjedom nad Legijom Dinamo je osigurao minimalno grupnu fazu Europske lige, a Plavi su u dvobojima playoffa, koji se igraju 17. i 25. kolovoza, favoriti protiv moldavskog Šerifa, samim time, izgledno je da ćemo i ove sezone gledati hrvatskog prvaka u Ligi prvaka.

Što se nositeljskog statusa klubova Lige prvaka tiče, prvi i drugi 'potovi' su popunjeni. U prvom se nalaze osvajač Lige prvaka Chelsea, osvajač Europske lige Villarreal te prvaci Španjolske (Atletico Madrid), Engleske (Manchester City), Njemačke (Bayern), Italije (Inter), Francuske (Lille) i Portugala (Sporting).

Od drugog pota kreću klubovi s obzirom na UEFA-in koeficijent. Tako da su drugi pot popunili Real Madrid, Barcelona, Juventus, Manchester United, PSG, Liverpool, Sevilla i Borussia Dortmund.

U trećem potu sigurni su Porto, Ajax, RB Leipzig, Atalanta i Zenit. A u njega će ući i Šahtar, Benfica i Red Bull Salzburg, ako prođu svoje protivnike u playoffu za ulazak u Ligu prvaka.

I tu leži Dinamova šansa. U četvrtom potu ispred prvaka Hrvatske su po koeficijentu samo Bešiktaš i Dinamo Kijev. Ako Dinamo prođe Šerif bit će treći u poretku u tom četvrtom potu, što znači da Plavi imaju teoretske šanse biti smješteni i u trećoj jakosnoj skupini.

No, za to bi se trebalo dogoditi da sva tri favorita iz trećeg pota ispadnu u playoffu za Ligu prvaka, što, opet, nije toliko nerealno. Naime, Šahtar mora izgubiti od Kovačevog Monaca koji ima manji koeficijient od Dinama, a Benfica od PSV-a iz Eindhovena koji također ima manji koeficijent od prvaka Hrvatske.

Nekako najviše šanse za prolaz od tri spomenuta kluba ima Red Bull Leipzig koji u playoffu igra protiv prvaka Danske, Brondbyja. No, ako se sjetimo ranijih posrtaja Austrijanaca u kvalifikacijama za Ligu prvaka, niti taj scenarij nije nerealan...

Nekako je teško za očekivati da će sva tri kluba ispasti, no teorija i nada postoje. Iako, vjerujemo, Krznarovoj momčadi u ovom trenutku to nije pretjerano bitno. Pred Dinamom su dvije utakmice protiv Šerifa koje se, jednostavno, moraju apsolvirati. A onda su razmišljanje o 'potovima' slatke brige...

No, mi novinari i navijači imamo pravo maštati. Recimo, skupina Lige prvaka u kojoj su Sporting, Sevilla, Dinamo i Ludogorets ne bi zvučala loše...


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti