Action images
Action images

Dinamo ih izbacio iz Europske lige pa kao pojačanje za nastavak sezone doveli 'Medvjeda'

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.12.20. | 13:33

Riječ je o najskuplje plaćenom pojačanju u povijesti kultnog River Platea

Iako je ove godine na rođendanskoj torti imao čak 32 svjećice, Lucas Prato spreman je po četvrti put u svojoj karijeri okušati se u Europi. Nakon što dva puta nije 'prošao' u Genoi, baš kao jednom u norveškom Lynu, Pratto bi se ovog siječnja trebao okušati u svojem trećem europskom klubu, a to bi prema pisanju TyC Sporta trebao biti nizozemski Feyenoord.

Argentinski mediji pišu kako će Pratto ovih dana put Nizozemske gdje ga očekuje redovan liječnički pregled, a za početak je dogovorena šestomjesečna posudba s tim da će Nizozemci na kraju sezone moći otkupiti 'Medvjeda'.

Inače, Lucas Pratto je i dalje je rekordan ulazni transfer kojeg je River Plate napravio. U siječnju 2018. godine River ga je platio Sao Paulu 11,5 milijuna eura, a dosad je u dresu ponajvećeg argentinskog kluba skupio 105 nastupa, 22 pogotka i 17 asistencija. Zbog svoje fizičkih predispozicija dobio je nadimak Medvjed, a iako je bio praktički nezamjenjiv u napadu argentinskog velikana, nakon što je obolio od koronavirusa izgubio je svoje mjesto kod Marcela Gallarda nakon čega je promjena sredine postala neminovna.

Podsjećamo, Feyenoord je ovog proljeća igrao grupnu fazu Europske lige, a Modri su s njima prvo na Maksimiru odigrali susret bez pogodaka, da bi onda na legendarnom De Kuipu svladali Nizozemce rezultatom 0:2.

Pratto je skupio i pet nastupa za reprezentaciju Argentine, uspio je pritom postići dva pogotka, a Feyenoord će mu biti 11. klub u karijeri.


Tagovi

Lucas PrattotransfertransferiFeyenoordEredivisie

Ostale Vijesti