Dinamo i Rijeka u lovu na prve jesenske euro-bodove

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.09.14. | 09:49

Rumunjska Astra prva je prepreka zagrebačkom Dinamu u grupnoj fazi Europske lige, dok će Rijeka tražiti bodove u Liegeu protiv uzdrmanog Standarda.

Pred nama je veliki dan za hrvatski klupski nogomet na europskoj sceni. Prvi će na travnjake Europske lige, s početkom u 19 sati, istrčati Dinamo i rumunjska Astra. Doprvak Rumunjske je sinoć održao posljednji trening na Maksimiru uoči večerašnjeg susreta 1. kola grupne faze Europske lige.

Odmah nakon treninga glavni strateg Rumunja, Daniel Isaila, izašao je pred hrvatske novinare i poručio: „Kao prvo, vjerujemo u sebe i došli smo ovdje po sva tri boda. Nimalo ne sličimo Petrolulu jer imamo svoj stil igre“.

Rumunjima je za pripremu odlično poslužila upravo utakmica 'Modrih' protiv Petrolula: „Dobro smo proučili te utakmice, a i Petrolulov trener, Razvan Lucescu nam je otkrio nekoliko važnih stvari na koje moramo obratiti pozornost. Dinamo je odlična momčad, pogotovo u napadačkom dijelu igre“, otkrio je Isaila.

Njegov suparnik na klupi Dinama Zoran Mamić odlučan je u namjeri uzimanja punog plijena na početku europske jeseni: „Želimo krenuti s pobjedom i učinit ćemo sve ne bismo li u tome i uspjeli. Vjerujemo u sebe, a već smo pokazali kako se znamo nositi s dobrim momčadima“.

Manjih problema s virozom ima Duje Čop, no očekuje se kako će ga Mamić uvrstiti u početnih jedanaest. Ako Čop pruži jednaku izvedbu kao što je to slučaj tijekom cijele ove sezone to će biti vjetar u leđa 'Modrima' koji su upoznati sa svim prednostima i manama Rumunja: „Mnogo smo ih analizirali, ali smatram da smo bolja momčad i to ćemo pokazati na terenu. Najopasniji prvotimac im je Enache, a osobito su opasni u napadu. Prednjače u brzini i nisam vidio mnogo momčadi koje imaju takve brzance poput Astre“, kazao je trener Dinama, Zoran Mamić.

Od 21 sat i 5 minuta u potrazi će za prvim ovosezonskim europskim bodovima biti Rijeka koji igra protiv belgijskog Standarda. Novinarima se u Liegeu obratio trener Matjaž Kek, koji je unatoč slabim rezultatima Belgijaca na početku sezone, oprezan u najavi susreta: „Znamo tko nas večeras očekuje, kakva je kvaliteta našeg protivnika, a njihovi posljednji rezultati neće nas zavarati. Bit će ovo pravi europski spektakl i veliko iskušenje za Rijeku. No, ovo je ujedno i prava prilika da se pokažemo na velikoj sceni“.

Velike nade poslažu se i u sjajnog čuvara riječke mreže, Ivana Vargića: „Došli smo ovdje bez opterećenja, pokazati se u najboljem svijetlu. Dat ćemo sve od sebe i borit ćemo se svih 90 minuta pa neka bolji pobjedi“, odlučan je u najavi Vargić.

(Foto: Action images)


Tagovi

Dinamo ZagrebRijekaStandardAstra Giurgiu

Ostale Vijesti