Dinamo ga je kao tinejdžera doveo za 300 tisuća eura, a nakon Partizana jedva je našao novi klub

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 12.10.19. | 00:56

Predviđali su mu veliku karijeru…

Tog su ljeta novi članovi Maksimirske 128 postali Ivan Krstanović, sezonu ranije prvi topnik HNL-a i Domagoj Vida, nevjerojatno talentirani branič koji je stigao iz Osijeka. Za njih dvojicu Mamić je izdvojio 2,75 milijuna eura, a još 1,2 milijuna platio je Walida Attu, tada 24-godišnjeg stopera koji je šest mjeseci prije stigao na Kajzericu kao slobodan igrač iz AIK-a.

Kao slobodni igrači potpisali su još Joe Šimunić i Nikola Pokrivač, a kako razmišlja i o dalekoj budućnosti u Dinamu su pokazali angažiravši dvojicu tada jako perspektivnih ofenzivnih veznjaka. Prvi je Dino Špehar, sin nekadašnjeg proslavljenog napadača i povremenog reprezentativca Hrvatske Roberta, za kojeg je Dinamo Osijeku uplatio velikih 500 tisuća eura, dok je drugi u nizu protagonist ove priče, a riječ je o Goranu Zakariću, tada 18-godšnjem desnom krilu koji je igrao za Široki Brijeg.

Govorili su mnogi kako je Zakarić jedan od najvećih talenta koji su ikada ponikli u Širokom. Iako je bio na radaru mnogih klubova, Dinamo je bio taj koji je prvi reagirao pa su tako ovog mladića doveli za tada velikih 300 tisuća eura. Svima je bilo jasno kako Zakarić nije doveden kako bi odmah postao svojevrsni nositelj Dinamove igre te netko tko će donesti „instant“ rezultat, već je njegova akvizicija bila okarakterizirana kao ulaganjem u budućnost. Ista priča kao i kod ranije spomenutog Dine Špehara…

Kasnijih godina Zakarić je odradio dvije posudbe u matičnom Širokom, nosio je dres Zrinjskog, Lokomotive i Slaven Belupa, ali nije tih dana nije pokazivao kako je riječ o nekome tko svojom kvalitetom zaslužuje biti dio Dinamove svlačionice. Nakon pet godina Dinamo ga je ovom ofenzivcu koji ima 11 nastupa za reprezentaciju BiH dao slobodne ruke da potraži novi klub. Izbor je pao na Željezničar, klub sa velikom tradicijom u susjednoj BiH, a tamo je ovaj mladić potpuno procvao. Igrao je izvrsno ovaj mladić na Grbavici, Manijaci su ga zavoljeli, a nakon izvrsne godine i pol (52 nastupa, 19 pogodaka) stigao je poziv Partizana kojem Zakarić jednostavno nije mogao reći ne.

U ljeto 2018. godine potpisao je za jedan od najvećih klubova u susjednoj Srbiji koji je za njegove usluge morao izdvojiti 150 tisuća eura odštete. Ipak, nije se na stadionu JNA snašao kako su to mnogi očekivali, pa je u ukupno odigrao 36 utakmica za crno – bijele, dok se u listu strijelaca upisao u devet navrata. 6. rujna ove godine raskinuo je ugovor sa klubom iz Humske, a nakon što je mjesec dana tražio svojeg novog poslodavca izbor je pao na CS Universitatea Craiova, rumunjskog prvoligaša kojeg vodi bivši izbornik Rumunjske Victor Piturca i koji se trenutno nalazi na trećem mjestu Lige I.

U njegovom novom klubu dočekali su ga Ivan Martić, nekadašnji igrač Rijeke, i Renato Kelić, stoper koji je ponikao u Cibaliji iz Vinkovaca.

Ipak, valja naglasiti kako je prvo ime u klubu izvrsni veznjak Alexandru Cicaldau, 22-godišnjak kojeg već sada traži „pole Europe“ te još jedan potencijalni/povremeni BiH reprezentativac Elvir Koljić.

Zakarić još uvijek čeka na debi za svoj novi klub, ali svakako treba naglasiti kako je igrač godine u BiH u sezoni 17./18. netko je od koga imaju velika očekivanja u Craiovi ove sezone.

(foto:Pixsell)


Tagovi

Goran ZakarićPartizanDinamo ZagrebZoran MamićŠiroki Brijegtransferiprijelazni rok

Ostale Vijesti