Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Dinamo će i u Astani imati podršku navijača. Neki su putovali i više dana...

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 17:00

Nije vijest kad navijači stignu do Budimpešte, Beča ili čak Atene i Istanbula. No, kad dođu u Astanu, nakon 4-0 iz Zagreba - svaka čast

Ne pišemo često o navijačima i navijačkom folkloru izvan stadiona i svemu onome što ide uz to, ali ovaj primjer treba istaknuti. Dakle, Dinamo će i u Astani imati podršku svojih navijača, a radi se o najudaljenijem 'europskom' gostovanju u klupskoj povijesti, koje se ponavlja nakon pet godina. No, ovog puta Modre će s tribine bodriti, prema sadašnjim informacijama, 20 do 30 navijača, koji su na put krenuli iz Hrvatske. Nije vijest kad navijali stignu do Budimpešte ili Beča, ili čak Atene i Istanbula, ali kad dođu do Astane - svaka čast! Pogotovo ako znamo da bi utakmica Astane i Dinama trebala biti, valjda će i biti, tek formalnost nakon zagrebačkih 4-0.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, Dinamo je izišao navijačima ususret i ulaznice za uzvrat u Kazahstanu prodavao za samo dva eura, nemamo podatak koliko je ulaznica prodano, ali znamo da je već tijekom utorka ulicama Astane šetalo nekoliko manjih grupa navijača, koji su do Kazahstana stigli ili će stići na različite načine. Autom do Istanbula pa otamo avionom, neki iz Budimpešte uz nekoliko presjedanja, neki drugačijim putevima, kako doznajemo, ima i onih koji su putovali više dana, dva, tri...

Ne sumnjamo, uspomene s tog gostovanja bit će vječne, ne računavši utakmice reprezentacije, a i takvih je malo, malo je općenito hrvatskih navijača u povijesti bilo na tako dalekim utakmicama. Primjerice, čak i Doha, u kojoj se igralo Svjetsko prvenstvo kilometarski je bliža i puno dostupnija Zagrebu nego Astana.

S obzirom da u Ateni idućeg tjedna, po svemu sudeći, neće biti dopušten dolazak Dinamovim navijačima, kao ni AEK-ovima na uzvrat, oni kojima su utakmice u gostovanja u krvi odlučili su se na avanturu u Astanu, vjerujemo i da će tamo ostaviti dobar dojam bez ikakvih incidenata. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoAstanaLiga prvakaBad Blue Boys

Ostale Vijesti