REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Dilly-ding, dilly-dong: Ranieri na pragu povratka u Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.09.22. | 18:55

Iskusni talijanski stručnjak je zakoračio u osmo desetljeće života, ali i dalje nije rekao svoje konačno zbogom nogometu.

Siniša Mihajlović dobio je otkaz na klupi Bologne nakon tri i pol godine, a nije prošlo ni 24 sata otkako je srpski strateg postao bivši da mu talijanski mediji pronađu nasljednika. Prema informacijama Gianluce Di Marzija, Claudio Ranieri prvi je kandidat za klupu Bologne. Osim njega, spominju se još Thiago Motta, Paulo Sousa, Leonardo Semplici, ali Ranieri je primarna želja čelnika kluba.

Iskusni talijanski strateg je bez posla od siječnja ove godine kad je dobio otkaz na klupi Watforda. Iako je ušao u seriju slabijih rezultata, navijači su bili razočarani odlukom uprave te su po završetku sezone, kad je Watford ispao u Championship, baš taj otkaz Ranieriju okarakterizirali kao najgorim klupskim potezom u sezoni.

Ranieri je trenersku karijeru započeo 1986. godine, a vodio je brojne velike klubove (Napoli, Fiorentina, Valencia, Atletico Madrid, chelsea, Juventus, Roma, Inter). Ipak, najveći uspjeh u njegovoj karijeri je osvajanje naslova prvaka u Engleskoj s Leicesterom u sezoni 15./16. što mnogi i dalje smatraju najvećom senzacijom u Premier ligi u 21. stoljeću.

Iako je nedavno proslavio 70. rođendan, Ranieri i dalje nije rekao svoje konačno zbogom nogometu. Bologna je loše ušla u novu sezonu, u pet prvenstvenih kola skupili su tek tri boda, a svih pet pogodaka Bologne postigao je Marko Arnautović.

Talijanski mediji za kraj dodaju da bi imenovanje novog trenera trebalo biti odrađeno do kraja tjedna, a prema trenutnom stanju stvari, Claudio Ranieri ima 'pole position' u utrci za klupom sedmerostrukog prvaka Italije.

Serie A, 6. kolo

Subota, 10. rujna

Napoli – Spezia, 15.00

Inter – Torino, 18.00

Sampdoria – Milan, 20.45

Nedjelja, 11. rujna

Atalanta – Cremonese, 12.30

Bologna – Fiorentina, 15.00

Lecce – Monza, 15.00

Sassuolo – Udinese, 15.00

Lazio – Verona, 18.00

Juventus – Salernitana, 20.45

Ponedjeljak, 12.rujna

Empoli – Roma, 20.45

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Claudio RanieriBologna

Ostale Vijesti