Diego ‘ko?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.09.19. | 06:58

Španjolsko-brazilski napadač je u apsolutnoj golgeterskoj krizi.

 

Diego Costa se u siječnju 2018. godine vratio u Atletico Madrid, što su navijači Rojiblancosa dočekali s totalnim oduševljenjem, a u prava kluba za povratak odbjeglog sina iskrcala 66 milijuna eura.

Brazilac sa španjolskom putovnicom startao je fenomenalno, zabio tri gola u uvodne četiri utakmice i dodatno zagolicao maštu navijača o naslovu prvaka.

No, oduševljenje je brzo prešlo u frustraciju, nakon odličnog početka sjajni napadač je jednostavno prestao sijati. Brojke koje je ostvario u narednih godinu i pol su apsolutno mizerne, a pogotovo za igrača, koji je plaćen toliki novac.

Naime, reprezentativac španjolske je od povratka u crveno-bijeli dres odigrao 48 utakmica i zabio 12 golova, a što se tiče same lige tu su brojke još gore, u 34 utakmice samo pet golova. Zadnji put se u strijelce upisao 30. ožujka protiv Alavesa.

Artletico se muči s reralizacijom, golovi dolaze na kapaljku, a udarni napadač u tome igra veliku ulogu pa se dolazi do podatka da su u uvodnih pet kola prvenstva postigli isto toliko pogodaka, s tim da su samo Eibaru zabili tri.

No, Simeone vjeruje u svog prgavca, što je i izjavio poslije remija protiv Celte, a i pokazao sa maksimalnom minutažom na početku prvenstva.

„Brojevi koje spominjete su točni, no ja vjerujem u Costu. Sezone je duga i momčad ga treba“, izjavio je Cholo.

Suigrači također imaju veliko povjerenje u svog napadača te smatraju da je svojom borbenošću važan kotačić njihove igre te da mu se i pred protivničkim vratarom mora odčepiti.

„Za nas je Diego sve, odrađuje prljavi posao, bori se za loptu te motivira ostatak momčadi“, izjavio je Jose Gimenez.

„Kad zabije prvi, otvorit će se“, dodao je Felipe Monteiro.

Međutim, svaka čast Costi na borbi i agresivnošću, no napadači žive od golova, a momčad ukoliko ima sterilne napadače ne ostvaruje rezultate, što na kraju ne zadovoljava navijače ni upravu kluba pa se krug zatvara, a netko ipak na kraju mora platiti račun.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Diego Costa

Ostale Vijesti