EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Joerg Niebergall-Pressefo
EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Joerg Niebergall-Pressefo

Devetka U21 reprezentacije Hrvatske napustio Eintracht Frankfurt, već je debitirao za novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.08.23. | 08:49

Ovog je ljeta bio blizu dolaska na Kvarner, ali se odlučio za drugu opciju...

Nakon što je prošlu sezonu odradio prilično slabašno u St. Pauliju, Igor Matanović (20) još jednom je odlučio isprovocirati sreću u Bundesligi 2. Naime, Eintracht Frankfurt ga je sada posudio Karlsruheru, klubu koji je povijesno gledano oduvijek bio sklon Hrvatima (11) i koji je više stranaca imao samo iz Austrije (14) i Turske (16). U Karlsruheru je veliki trag ostavio Slaven Bilić koji je tri godine skupio 91 nastup za tadašnjeg bundesligaša, ali ipak se nije ni približio Srećku Bogdanu koji je u devet godina (278 nastupa) koliko je proveo u klubu postao istinska legenda istog.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prije Matanovića, za Karlsruher je igrao Marin Šverko, danas branič Venezije. Inače, aktualnom hrvatskom U21 reprezentativcu je ovo treći klub u karijeri, s tim da za Eintracht još uvijek nije upisao službeni nastup.

Iako je Matanović igrao za U17, U18 i U19 reprezentaciju Njemačke, HNS ga je, na čelu sa Stipom Pletikosom, uspio ‘vratiti’ pod hrvatsku zastavu budući da je svojevremeno bio član U14 reprezentacije Hrvatske. Za mlade Vatrene dosad je skupio dva nastupa, a iako se nije našao na popisu za Euro U21, da nije bilo njegovog pogotka u doigravanju protiv Danaca u 84.minuti, ne bi bilo ni plasmanana veliko natjecanja.

Valja naglasiti kako je ovaj stasiti napadač ugovorno vezan za Eintracht Frankfurt još tri godine, a prema infromacijama Germanijaka, osim Karlsruhera, za njega je ovog ljeta veliki interes pokazala i Rijeke. No, HNL mu, izgleda, nije primamljiv kao Bundesliga 2...

Spomenimo kako je Matanović jučer, dan nakon što je predstavljen u novom klubu, već upisao službeni debi, ali u 20-ak minuta koliko je proveo na terenu, njegova nova momčad nije uspjela doći do pobjede protiv Wehena koji je na kraju slavio pogotkom Hyun-ju Leeja iz 22. minute. (I.A.S.)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Igor MatanovićKarlsruherLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023posudbaEintracht Frankfurt

Ostale Vijesti