JAVIER BARBANCHO/Reuters
JAVIER BARBANCHO/Reuters

Desetkovani Real se remijem protiv Getafea udaljio od naslova

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 22:48

Loš dan Zidaneove momčadi.

Ranije danas pisali smo o problemima Zinedinea Zidana da sklopi seniorsku momčad pored svih ozljeda i izostanaka zbog koronavirusa, kao i o uvjerljivom slavlju Atletica nad posljednjim Eibarom.

Ipak, možda najvažnija utakmica ovog kola igrala se u terminu od 21h.

Upravo je Real gostovao kod 15. Getafea te bismo tu inače očekivali rutinsko slavlje, ali obzirom na ranije navedene kadrovske probleme, činjenica da su Kraljevi remizirali 0:0 nas ne čudi pretjerano. Razlog zašto nam je krivo zbog ovog rezultata ne leži toliko u činjenici da Real nije slavio i da se prilično odvojio od mogućnosti za naslovom, nego zbog toga što je to bio posljednjim par na današnjem humanitarcu.

Veselio se Zinedine Zidane već u sedmoj minuti susreta. Mariano je pobjegao svima, čak i vrataru kojeg je uspješno zaobišao i uputio loptu koja je ušla u gol, ali je cijela akcija poništeno zbog zaleđa.

I to bi bilo to od Reala. Imali su momci iz prijestolnice terensku dominaciju i posjed lopte od 59-41%, ali po pitanju udaraca, mogu biti sretni što su i remi izvukli.

Domaći Getafe uputio je 19 udaraca, od čega je šest otišlo u okvir gola, dok je Real uputio 10 nepreciznijih i tri nešto opasnija udarca. Zbog situacije s momčadi, Luka Modrić odigrao je cijeli susret, no nažalost nije bio od prevelike pomoći...

Remijem si je Real prilično zakomplicirao situaciju. Imaju tri boda manje od Atletica i dva više od Barcelone, koja ima utakmicu manje te bi ih mogla preteći.

Spomenimo još i visoko slavlje Villarreala protiv domaćeg Levantea (1:5), remi Betisa i Valencije (2:2) te remi Cadiza i Celte Vigo (0:0).



Tagovi

Real MadridZinedine Zidane

Ostale Vijesti