REUTERS/Denis Balibouse
REUTERS/Denis Balibouse

Deschamps odabrao novog kapetana: “Jako je dobar u komunikaciji…”

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 21.03.23. | 09:43

Francuska će kvalifikacije za Euro 2024. otvoriti u petak doma protiv Nizozemske

Kako javlja što se francuske reprezentacije tiče uvijek najbolje upućeni L’Equipe, izbornik Didier Deschamops odlučio je tko će biti novi kapetan Plavih nakon što se umirovio Hugo Lloris.

Izbor je pao na Kyliana Mbappea (24), ključnog igrača momčadi, turbo napadača koji bi trebao vladati svjetskom nogometnom scenom sljedećih deset godina.

Na okupljanju reprezentativaca u ponedjeljak Deschamps je kazao:

"Razgovarat ću s igračima kojih se to tiče, a jedan od njih je naravno i Kylian. Znat ćete više o tome kad se idući put vidimo, dakle dan prije utakmice, u četvrtak. Rekao bih da ako Mbappe ima jednu kvalitetu, kao dodatak na sve njegove druge kvalitete, to je da je on osoba koja je vrlo dobra u komunikaciji. S te strane ne bih imao problema", rekao je francuski izbornik i zapravo “otkrio adute”.

Iako je i dalje vrlo mlad, Mbappe je zapravo jedan od najiskusnijih igrača na aktualnom francuskom popisu. Za reprezentaciju je nastupio 66 puta (zabio 36 golova), a više nastupa od njega imaju samo Olivier Giroud (120) i Antoine Griezmann (116).

Francuska će kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. otvoriti u petak doma protiv Nizozemske (Stade de France, 20.45), dok će tri dana kasnije, u ponedjeljak, na gostovanje u Irsku (Aviva, Dublin, 20.45). U skupini su još Grčka i Gibraltar. (rv)



Tagovi

Didier DeschampsKylian MbappéFrancuska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro 2024Euro 2024

Ostale Vijesti