Derby della Balkannina! Inter preokrenuo zaostatak od dva gola protiv Milana (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.02.20. | 22:42

Kakva utakmica na Guiseppe Meazzi!

Fenomenalnu utakmicu gledali smo u Derbyu della Madonnina na Giuseppe Meazzi gdje je u 23. kolu nominalni Inter preokrenuo zaostatak od dva gola razlike i pobijedio Milan rezultatom 4-2. Večer su obilježili hrvatski nogometaši Ante Rebić i Marcelo Brozović, a da dašak 'Balkana' bude kompletan pobrinuo se Zlatan Ibrahimović golom i asistencijom.

Međutim, ni sjajna partija Ibrakadabre nije bila dovoljna Rossonerima za pobjedu. U prvom dijelu momčad Stefana Piolija potpuno je gospodarila terenom, imali su nekoliko prilika, stativu Hakana Calhanoglua, ali rezultat se na semaforu promijenio tek u 40. minuti.

Nakon jednog centaršuta s desne strane, najviši u skoku u kaznenom prostoru nominalnih domaćina Nerazzurra, bio je Zlatan Ibrahimović. Glavom je prebacio loptu na drugu stranu, gdje se najbolje snašao Rebić koji posprema loptu u mrežu.

 

 

Treba naglasiti kako je rezervni golman Intera, 34-godišnji Daniele Padelli – koji mijenjao zolijeđenog Handanoviča - napravio veliku grešku i pomogao Rebiću da stigne do četvrtog ovosezonskog gola u Serie A. Sva četiri je postigao u 2020. godini.

Samo četiri minute kasnije Ibrahimović i sam upisuje u strijelce za 2-0 vodstvo Rossonera na poluvremenu.

Izgledalo je kao da Milan drži sve u svojim rukama, međutim, grdno smo se prevarili. Već nakon prvih osam minuta nastavka rezultat je bio poravnat, a domaćine je u igru vratio Marcelo Brozović koji je s kapetanskom vrpcom oko ruke predvodio svoju momčad do velikog preokreta.

Prvo je Marcelo Brozović fenomenalnim volejem lijevom nogom zakucao loptu u mrežu Gigija Donnarumme s dvadesetak metara udaljenosti, da bi samo dvije minute kasnije Matias Vecino poravnao na 2-2.

 

 

 

 

Fanatičnu igru nastavili su domaćini i u preostalom tijeku utakmice, a do velikog preokreta dolaze preko Stefana De Vrija koji glavom zakucava loptu nakon kornera. Odličan gol stopera za velika tri boda momčadi Antonija Contea koji je očito imao pune ruke posla na poluvremenu i potpuno zaslužio svoju plaću.

 

 

U nastavku je Christian Eriksen bombom iz slobodnjaka s tridesetak metara udaljenosti zatresao gredu, a veliku šansu promašio je i Barella, dok je s druge strane Ibrahimović promašio jako dobru priliku za izjednačenje.

 

 

Konačna potvrda stigla je od strane Romelua Lukakua koji u trećoj minuti sudačke nadoknade zabija za 4-2.

 

 

U konačnici, Inter je stigao do pobjede i izjednačio se s Juventusom na prvom mjestu ljestvice s 54 boda, s tim da Nerazzurri imaju bolju gol razliku (+6) u odnosu na Staru damu.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Derby della MadonninaRomelu LukakuStefan de VrijAnte RebićMattias VecinoZlatan IbrahimovićMarcelo Brozović

Ostale Vijesti