Pixsell/Srecko Niketic
Pixsell/Srecko Niketic

Derbi sredine ljestvice koji konačno može skinuti Osijek s 3. mjesta (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 16.04.23. | 08:00

Bodovna razlika između 3. i 7. mjesta je samo tri boda, očekuje nas žestoka borba za mjesta koja vode u Europu.

Prvu utakmicu nedjeljnog HNL programa odigrat će momčadi koje su usidrene u sredini prvenstvene ljestvice – Varaždin i Istra 1961. Dvoboj je ovo u koji oba sastava ulaze lišena ikakve neizvjesnosti oko ostanka u ligi, dapače, onaj tko danas na svoj konto stavi tri boda, s punim pravom će se moći nadati borbi za mjesta koja vode u Europu. Bodovna razlika između Osijeka na 3. mjestu i sedmoplasirane Istre je svega tri boda, tako da nas u posljednjih šest kola očekuje žestoka borba, neovisno o ishodu dvoboja na Gradskom stadionu u Varaždinu.

Zagrijavanje za važan susret na domaćem terenu, Varaždinci su odradili protiv obližnjeg niželigaša iz Nedelišća. Upisali su visoku pobjedu od 9:0, po dva pogotka postigli su Stolnik, Domjanić i Elezi, dok su mrežu domaćina jednom zatresli Šaranić, Vuk i Pilj. No, Varaždinci nemaju potpuni razlog za zadovoljstvo nakon gostovanja u Nedelišću jer se ozlijedio Leonard Vuk.

Htjeli smo da igrači koji manje igraju odigraju taj susret, koji nam je jako dobro došao. Jedino nas je poremetila ozljeda Vuka, koji je odigrao jako dobro prvih pola sata, a sada nećemo moći računati na njega, a poznato je da na lijevoj strani imamo problema u prvoj momčadi”, izjavio je u najavi susreta Mario Kovačević, trener momčadi iz baroknog grada.

Osim Vuka, Kovačević protiv Istre na raspolaganju neće imati ni Igora Postonjskog te Matiju Kolarića, no to nimalo ne mijenja planove Varaždinaca. Cilj se, ističe 47-godišnji napadačkom igrom nametnuti na terenu i doći do tri boda.

Igramo kod kuće, dobro se pripremamo i dat ćemo sve od sebe pred svojom publikom da pobijedimo Istru 1961. Mislim da znamo kako treba igrati s njima, to samo treba izvršiti na terenu i morat ćemo biti na maksimumu jer vidjeli smo u njihovoj posljednjoj utakmici protiv Hajduka, kada su u minuti postigli dva gola, da možeš doći u probleme ako se opustiš protiv Istre”, dodao je Kovačević.

Sva tri ovosezonska međusobna duela ovih rivala bila su iznimno dramatična. U prvom je Varaždin došao do pobjede golom Postonjskog u 83. minuti, potom smo svjedočili remiju od 1:1, da bi u posljednjem susretu Istra pogotkom Marešića u 90. minuti stigla do 2:1 pobjede.

Gosti iz Pule u ovu utakmicu ulaze u dost dobroj formi. Prije tjedan dana iznenadili su Hajduk na Poljudu i otkinuli im dva vrijedna boda, a u zadnjih mjesec dana pamte i pobjedu protiv Dinama te remi s Lokomotivom. Jedini loš nastup imali su u Koprivnici, no sve skupa, forma sastava pod vodstvom Gonzala Garcije je zadovoljavajuća.

Čeka nas zahtjevan susret u gostima, protiv ekipe koja ima jaku obranu, kvalitetne pojedince i možda najopasnije napadače trenutno. Njima ide ove sezone uspješno, kao i nama rekao bih, a tamo se idemo natjecati i igrati, te probati izvući nešto pozitivno za nas”, uvodno je u najavi utakmice rekao 39-godišnji Španjolac.

Veliki hendikep Garcia će imati u sastavljanju obrane. Na konferenciji za medije uoči utakmice, potvrdio je kako Ante Majstorović i Dario Marešić neće biti spremni za nadolazeće gostovanje, ali je dodao kako se Mateo Lisica oporavio od ozljede. Garcia ističe kako će veliku ulogu imati stanje travnjaka u Varaždinu.

Naravno, teren je uvijek velika stavka za svaku utakmicu, a u Varaždinu je prošli put travnjak bio dobar. Bitnije mi je da je to ekipa koja isto želi igrati nogomet i nadmetati se. Ponekad se nama dogodi da tijekom 90 minuta igračima padne koncentracija ili se dogodi neka situacija s kartonima, pa se zbog toga događaju neke greške, što je i normalno – radimo na tome da ih bude što manje. Utakmice protiv Varaždina nisu lake i trebamo što više kontrolirati igru na terenu kako nas oni ne bi iznenadili u nekim trenucima. Ukoliko se postavimo, smatram da možemo odnijeti pobjedu”, izjavio je trener Istre 1961 na konferenciji za medije.

Utakmica počinje u 15 sati, a sudit će je sudačka postava predvođena Ivanom Bebekom iz Rijeke. Njegovi pomoćnici bit će Jerko Crnčić (Vrbovec), Željko Bučar (Duga Resa), dok će četvrti sudac biti Goran Pečarić (Zagreb). U VAR sobi sjedit će Ante Čulina (Zagreb) i Dario Kolarević (Zagreb). (I.M.)

Očekivani sastavi:

Varaždin (4-3-3)

Istra 1961 (4-3-3)




Tagovi

NK VaraždinIstra 1961HNLPrva HNL

Ostale Vijesti