Hrvoje Jelavić/Pixsell
Hrvoje Jelavić/Pixsell

Dečki, niste ni vi nevini! Odlazi Čačić ali i mnogi od vas!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 05.04.23. | 22:00

Čačić nosi najveći teret za debakle, ali i igrači snose svoj dio odgovornosti. Ili su odigrali ispod svojih mogućnosti, ili nisu dovoljno dobri za Dinamo

O Anti Čačiću i njegovoj krivici za sve što se događa Dinamu u zadnje vrijeme napisali smo sve što se moglo napisati, svima je jasno da on više nema budućnost u Maksimiru. Smijenili ga danas ili ne, on je svoje kredite ispucao i malotko vjeruje da Dinamo s njim može biti bolji. No, to ne znači da je jedini krivac i da samo on treba snositi odgovornost. Jer, u konačnici, igrači su ti koji na terenu crtaju sliku Dinama, oni potpisuju rezultate. I kao što su ih navijači slavili kad su pobjeđivali Chelsea i suvereno vladali HNL-om, kad su se zalagali za njih da moraju biti u reprezentaciji, da vrijede milijune i da ih ne treba puštati u bescijenje, da su nepravedno zakinuti s minutažom..., tako ih sad treba prozvati! Da, dečki, niste ni vi nevini, svojim igrama rušite vlastiti ugled, cijenu, ali, lako za to. Ovim izvedbama i rezultatima rušite ugled Dinama!

Možemo pričati je li netko od njih trebao dobiti više prilika, je li netko trebao igrati neku drugu poziciju, je li trebao imati veći ugovor. Ali, sve se to treba zaraditi i pokazati na radnom mjestu, na terenu. A to veći dio ove momčadi, čast iznimkama, ne zaslužuje. Kad su igrači iz 'drugog plana' trebali dokazati da pripadaju ovdje i da zaslužuju bolji status, potpuno su se izblamirali. Ne samo u Šibeniku, već i u zadnjih nekoliko tjedana. Možemo ih nabrajati pojedinačno, ali nema smisla, oni su kao momčad podbacili. Potpuno! Dinamo je već bio u raznim krizama, upadao u njih i izlazio na kraju kao pobjednik, ali ovakav niz se, definiitvno, ne pamti. I generacija koja ušla u povijest kao jedna od najboljih, na dobrom je putu da postane i jedna od najsramotnijih. Dobro, nema više u toj momčadi Ademija, Oršića, trenutno ni Petkovića i Ivanušeca, ali, to je Dinamo. Svaki igrač plaćen je bolje nego ijedan u bilokojem hrvatskom klubu (osim Hajduka), a više ne mogu pobijediti nikoga. I ne mogu se skrivati iza Čačića, borbi u klubu, nedostatku kontinuiteta i nedovoljno prilika, ne mogu se žaliti na termine treninga, gust raspored, reprezentativne obveze, medije, očekivanja, na to da suparnici uvijek idu 120 ili 450 posto protiv Dinama. Ne, oni su igrači Dinama i to stalno trebaju opravdati, a jedna pobjeda u šest utakmica ispod je svih kriterija.

Ako je cijela ta situacija donijela nešto pozitivno, onda je to sve jasnija situacija, tko bi na ljeto trebao ostati u svlačionici, a s kime se više ne treba računati. Dečki, Čačić će biti bivši, ali vi ostajete još neko vrijeme, na vjetrometini novom treneru i sportskom direktoru. Ovo što gledamo od Dinama u zadnje vrijeme je sramota! I vi se zamislite, jer, i neki od vas uskoro će morati napustiti Maksimir! Jer, ili ste igrali ispod mogućnosti, ili, jednostavno, niste dovoljno dobri za Dinamo.



Tagovi

Ante ČačićGNK DinamoNK ŠibenikHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti