(VIDEO) Debitirao u Ligi prvaka i upisao se među legende

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 18.09.14. | 11:09

Mladi napadač Porta Yacine Brahimi, na impresivan se način ubacio u fantastično društvo.

Yacine Brahimi, 24-godišnji napadač Porta nije ni slutio kakav ga debi u Ligi prvaka čega kada je sinoć istrčao na travnjak Dragaoa.

Njegov je Porto potopio bjeloruski BATE rezultatom 6-0, a mladi Brahimi bio je prvo ime susreta. Zabio je hat-trick i time postao sedmi igrač koju je to uspjelo u debitantskom nastupu u Ligi prvaka.

Tim pothvatom je mladi Alžirac ušao u impresivno društvo koje čine Grafite (2009.), Iaquinta (2005.), Rooney (2004.), Ayegbeni (2002.), Asprilla (1997.) i Van Basten (1992.).

Porto je za Brahimija ovog ljeta izdvojio čak 6,5 milijuna eura, a bivši im je član francuskog Rennesa i španjolske Granade, ulog isplatio na najbolji mogući način. Do sada je za alžirsku reprezentaciju nastupio sedam puta pri čemu je postigao jedan pogodak, a zanimljivo je kako je prije odluke igranja za Alžir, nastupao u dresu mlađih kategorija francuske reprezentacije.

No, to nije jedini rekord koji je zapisan nakon jučerašnjeg susreta Lige prvaka u Lisabonu. Porto je po prvi put u svojoj povijesti postigao šest pogodaka na utakmici Lige prvaka.

(Foto: Action Images)


Tagovi

PortoBATE BorisovLiga prvaka

Ostale Vijesti